Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Tips για μαμάδες: Τι να κάνετε για να μη μυρίζει άσχημα ο νεροχύτης

Όλοι θέλουμε η κουζίνα μας να μυρίζει φρεσκάδα και καθαριότητα. Όμως συχνά υπάρχει μια μυρωδιά που προέρχεται από τον νεροχύτη.

Γιατί μυρίζει ο νεροχύτης της κουζίνας;

Υπάρχουν δύο κύριοι λόγοι για τους οποίους μπορεί να μυρίζει η αποχέτευση της κουζίνας σας:

  • Οτιδήποτε πέφτει στο νεροχύτη εκτός από το νερό μπορεί να κολλήσει στα τοιχώματα των σωλήνων ή να συσσωρευτούν στη στροφή U. Με την πάροδο του χρόνου, τα βακτήρια θα προκαλέσουν την αποσύνθεση αυτών των τροφών και η μυρωδιά θα είναι έντονη.
  • Σε ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις, οι μυρωδιές της κουζίνας προκαλούνται από μούχλα.

Τι να κάνετε αν ο νεροχύτης της κουζίνας μυρίζει

Βραστό νερό

Βράστε δύο λίτρα νερό και αδειάστε το στο σιφόνι. Ρίξτε το νερό αργά και περιμένετε 5 λεπτά. Αφήστε να τρέξει κρύο νερό για να απομακρύνει τυχόν υπολείμματα που έχουν απομείνει στους σωλήνες.

Λευκό ξίδι

Προσπαθήστε να είναι στεγνός ο νεροχύτης όταν θα ρίξετε μια αρκετά μεγάλη ποσότητα ξιδιού στο σιφόνι. Αφήστε το να δράσε για 30 λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε ζεστό νερό.

Μαγειρική σόδα και ξίδι

Ρίξτε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα και 1 φλιτζάνι ξίδι στο νεροχύτη. Αφήστε το διάλυμα να αφρίσει και να δράσει για περίπου μισή ώρα. Ρίξτε βραστό νερό και στη συνέχεια κρύο για να φύγουν λίπη και υπολείμματα τροφών. 

baking soda

Μαγειρική σόδα, αλάτι και ξίδι

Μπορείτε να δοκιμάσετε και αυτή τη λύση αν όλες οι παραπάνω δεν έχουν αποδώσει. Ρίξτε ½ φλιτζάνι αλάτι, ½ φλιτζάνι μαγειρική σόδα και 1 φλιτζάνι ξίδι στο σιφόνι με τη σειρά που σας προτείνουμε. Αφήστε τα υλικά να δράσουν για περίπου μισό λεπτό, ρίξτε βραστό νερό και στη συνέχεια άφθονο κρύο. Οι μυρωδιές είναι βέβαιο ότι θα εξαφανιστούν.


Πηγή