Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Tips για μαμάδες: 21 τρόφιμα που πρέπει να βάζετε στο ψυγείο

Πολλά από τα τρόφιμα που καταναλώνετε καθημερινά ενδεχομένως να μη χρειάζονται ψυγείο μετά το άνοιγμα της συσκευασίας τους.

Υπάρχουν όμως αρκετά που θα πρέπει να φυλάσσονται στο ψυγείο προκειμένου να μην αλλοιωθούν τα συστατικά τους, ειδικά αφότου έχει καταναλωθεί ένα μέρος τους. Πέρα από το γάλα, το γιαούρτι, τους χυμούς, τα αβγά, που έχουν μικρή ημερομηνία λήξης, υπάρχουν κι άλλες τροφές που καλό είναι να διατηρούνται στο ψυγείο, όπως:

Λεμόνια

Τα λεμόνια διατηρούνται περισσότερο καιρό στο ψυγείο απ’ ότι σε θερμοκρασία δωματίου.

Μανιτάρια

Υπάρχουν ποικιλίες μανιταριών που μέχρι να καταναλωθούν, πρέπει να φυλάσσονται στο ψυγείο και όχι εκτός. Βάλτε τα μέσα σε μια χάρτινη σακκούλα και τοποθετείστε τα στο μεσαίο ράφι συντήρησης.

Μουστάρδα

Η μουστάρδα μετά το άνοιγμα μπορεί να διατηρηθεί περίπου για ένα μήνα και εκτός ψυγείου καθώς περιέχει κιτρικό οξύ. Ωστόσο,στο ψυγείο η χαρακτηριστική της γεύση παραμένει αναλλοίωτη για περισσότερο διάστημα.

Μπανάνες

Πρέπει οι μπανάνες να μπαίνουν στο ψυγείο; Αυτό εξαρτάται από πόσο ώριμες είναι. Μια πράσινη μπανάνα που δεν έχει ωριμάσει ακόμη πρέπει να φυλάσσεται έξω από το ψυγείο καθώς η υψηλή θερμοκρασία θα διαταράξει τη διαδικασία ωρίμανσης. Ωστόσο, όταν οι μπανάνες ωριμάσουν, μπορείτε να τις διατηρήσετε στο ψυγείο για αρκετές ημέρες. Ακόμα κι αν εξωτερικά μαυρίσουν, το εσωτερικό τους είναι νόστιμο αν και λίγο μαλακό.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ποια άλλα τρόφιμα χρειάζονται πάντα ψυγείο:


Πηγή