Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Tips για μαμάδες: 8 χρήσεις των φίλτρων του καφέ που θα σας εντυπωσιάσουν

Όσοι έχετε καφετιέρα γαλλικού στο σπίτι, σίγουρα έχετε στο ντουλάπι της κουζίνας σας και φίλτρα, αυτά τα λευκά χαρτάκια που βάζετε στην καφετιέρα για να φτιάξετε και να απολαύσετε τον καφέ σας.

Γνωρίζατε όμως ότι μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και με άλλους τρόπους στην καθημερινότητά σας, όπως για παράδειγμα για να εξαφανίσετε τη σκόνη ή να καθαρίσετε πιο εύκολα τα λίπη από ένα ταψί; Κι όμως, τα φίλτρα του καφέ αποδεικνύονται πολύ πιο χρήσιμα από όσο νομίζαμε και ιδού οκτώ διαφορετικές χρήσεις τους.

Καθαρίστε τα γυάλινα ποτήρια από δαχτυλιές

Έχετε τραπέζι στο σπίτι; Κάντε τα γυάλινα ποτήρια σας να λάμπουν τρίβοντάς τα με ένα φίλτρο του καφέ. Οι δαχτυλιές και οι θαμπάδες θα φύγουν στο λεπτό.

Χρησιμοποιήστε τα για να ζυγίσετε τα υλικά στις συνταγές σας

Αντί να λερώνετε ποτήρια και μπολ για να ζυγίσετε στη ζυγαριά υλικά όπως οι ξηροί καρποί, τα τυριά, τα αποξηραμένα φρούτα, το παγωμένο βούτυρο και άλλα στερεά, χρησιμοποιήστε φίλτρα του καφέ για να τοποθετήσετε πάνω. Μόλις τελειώσετε, απλώς τα πετάτε και δε γλιτώνετε χρόνο στο καθάρισμα.

Γυαλίστε τα δερμάτινα παπούτσια σας

Αυτό το tip μπορεί να μην σας είναι ιδιαίτερα χρήσιμο τώρα το καλοκαίρι, κρατήστε όμως οπωσδήποτε για τον χειμώνα! Τρίψτε με ένα φίλτρο του καφέ τα δερμάτινα παπούτσια σας σε χρόνο dt θα λάμπουν και θα είναι σαν καινούρια.

Διαβάστε επίσης: Επτά χρήσεις του καφέ που δε γνωρίζατε μέχρι σήμερα

Καθαρίστε πιο εύκολα το ταξί από τα λίπη

Πριν πλύνετε το λερωμένο ταψί, τρίψτε όλη την εσωτερική επιφάνεια με ένα φίλτρο του καφέ. Το φίλτρο θα απορροφήσει τα λίπη και μετά θα μπορείτε να το καθαρίσετε πιο εύκολα.

Προστατεύστε τα πιάτα σας

Εάν φυλάτε τα πιάτα σας το ένα πάνω στο άλλο στο ντουλάπι, βάλτε ανάμεσά τους κι από ένα φίλτρο του καφέ. Θα τα προστατεύσετε από γρατζουνίσματα και άλλες φθορές.

Χρησιμοποιήστε τα για να απολαύσετε το παγωτό ή τη γρανίτα σας

Όσοι είστε γονείς με μικρά παιδιά, αυτό το tip θα το εκτιμήσετε. Περάστε το ξυλάκι του παγωτού ή της γρανίτας μέσα από το φίλτρο, ώστε το φίλτρο να έρθει ακριβώς κάτω από το παγωτό. Έτσι και να λιώσει, δεν θα λερωθεί κανείς!

Καθαρίστε το κινητό, την τηλεόραση και το λάπτοπ

Τρίψτε απαλά με το φίλτρο του καφέ την οθόνη του κινητού, του λάπτοπ και της τηλεόρασης και εξαφανίστε δαχτυλιές, σκόνες και άλλους λεκέδες.

Κάντε τους καθρέφτες σας να λάμπουν

Ρίξτε λίγο από το καθαριστικό που χρησιμοποιείτε στον καθρέφτη σας και τρίψτε όλη την επιφάνεια με ένα φίλτρο του καφέ. Οι καθρέφτες θα λάμπουν και δεν θα έχουν ίχνος, από δαχτυλιές, θαμπάδες, ή άλλους λεκέδες.


Πηγή