Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Tips για μαμάδες: DIY scrub προσώπου με μέλι για λιπαρές επιδερμίδες

Η συστηματική φροντίδα της επιδερμίδας είναι αναγκαία για να διατηρήσουμε το δέρμα μας ενυδατωμένο, καθαρό και λαμπερό. Ακόμα και εν μέσω lockdown που δεν φοράμε make up, πούδρες και άλλα καλλυντικά που ταλαιπωρούν το δέρμα, η περιποίηση της επιδερμίδας δεν πρέπει να αμελείται.

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσουμε το δέρμα μας από νεκρά κύττερα και ρίπους είναι τα σπιτικά scrubs. Με αγνά υλικά που ήδη έχουμε σπίτι μπορούμε να φτιάξουμε scrubs ανάλογα με τις ανάγκες και τον τύπο της επιδερμίδας μας.

Εάν έχετε λιπαρή επιδερμίδα, το υλικό που δεν πρέπει να λείπει από το σπιτικό scrub σας είναι το μέλι. Το μέλι εξουδετερώνει βακτήρια και μύκητες και καθαρίζει όλη την περιοχή του προσώπου.

Το πιο εύκολο scrub με μέλι που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι είναι αυτό με το μέλι, τη ζάχαρη και το λεμόνι. Θα χρειαστείτε:

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • χυμό από ένα λεμόνι μεσαίου μεγέθους
  • 1/3 του φλιτζανιού μέλι

Εκτός από το μέλι, και το λεμόνι έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, δίνει λάμψει στην επιδερμίδα και καταπολεμά την ακμή. Η ζάχαρη θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και των ρίπων από το δέρμα.

Πώς θα φτιάξετε το σπιτικό srub με λεμόνι:

Βάλτε τα παραπάνω υλικά σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε πολύ καλά. Μόλις είναι έτοιμο, μπορείτε να το αποθηκεύσετε σε ένα γυάλινο βάζο στο ψυγείο έως και τρεις ημέρες.

Πηγή: hollyhabeck.com


Πηγή