Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Tips για τη σωστή φροντίδα του μωρού το καλοκαίρι

Τα μωρά χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα όλο το χρόνο. Το καλοκαίρι ωστόσο που οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και οι κίνδυνοι το καλοκαιριού καραδοκούν, η ανάγκη για τη σωστή φροντίδα του μωρού, είναι ακόμα πιο επιτακτική.

Τι πρέπει λοιπόν να λάβετε υπόψιν για τη σωστή φροντίδα του μωρού σας το διάστημα αυτό;

Αφυδάτωση

Το καλοκαίρι η αφυδάτωση είναι επικίνδυνη για όλους, πόσο μάλλον για τα παιδιά. Βεβαιωθείτε ότι το μωρό σας καθημερινά πίνει αρκετό νερό και συχνά.

Διατροφή

Η διατροφή είναι πολύ σημαντική για την ανάπτυξη και την υγεία του μωρού σας όλο τον χρόνο. Τι πρέπει όμως να προσέξετε το καλοκαίρι; Εάν το μωρό σας θηλάζει αποκλειστικά, τα γεύματά του θα πρέπει να είναι τακτικά ώστε να το κρατάτε ενυδατωμένο. Εάν το μικρό σας είναι μεγαλύτερο τω 6 μηνών κι έχει ξεκινήσει τις στερεές τροφές, φροντίστε να εντάξετε στη διατροφή του τα καλοκαιρινά φρούτα που θα του δώσουν τα θρεπτικά συστατικά και την ενυδάτωση που χρειάζεται.

Ιδρώτας

Η ζέστη το καλοκαίρι προκαλεί εφίδρωση η οποία μπορεί να προκαλέσει δερματικό ερεθισμό σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος του μωρού σας. Η πιο συνήθης μορφή του δερματικού αυτού ερεθισμού είναι οι κόκκινες, μικρές, ανάγλυφες κηλίδες και εμφανίζονται πιο συχνά στο πρόσωπο, το λαιμό, την πλάτη ή πίσω από τα γόνατα.

Για να μειώσετε τις πιθανότητες εμφάνισής τους, προτιμήστε τα λεπτά, βαμβακερά ρούχα για το μικρό σας και μην παραλείπετε να το κάνετε συχνά μπάνιο με ένα απαλό σαπούνι με ουδέτερο pH.

Έντομα

Το καλοκαίρι, τα κουνούπια και τα λοιπά έντομα έχουν την τιμητική τους. Κρατήστε τα μακριά από το μωρό με τη χρήση εντομοαπωθητικών που μπορείτε είτε να φτιάξετε μόνες σας (δείτε έναν πολύ εύκολο τρόπο εδώ), είτε να τα βρείτε στο εμπόριο.

Κλιματισμός

Κάποιες μέρες του καλοκαιριού, η χρήση του κλιματιστικού είναι αναπόφευκτη. Η ιδανική θερμοκρασία δωματίου σύμφωνα με τους παιδιάτρους, είναι 23 με 26 βαθμούς Κελσίου. Φροντίστε το κλιματισικό να μην «χτυπάει» το μωρό σας και αποφύγετε να το έχετε ανοιχτό όλο το βράδυ.


Πηγή