Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
«Το παιδί μου δεν τρώει βραδινό» - Κι όμως υπάρχουν τρόποι να το φάει!

«Το παιδί μου δεν τρώει βραδινό» – Κι όμως υπάρχουν τρόποι να το φάει!

Πολλά παιδιά ενώ τρώνε όλο τους το φαγητό μέχρι κάποια ηλικία, ξαφνικά αλλάζουν τις διατροφικές τους συνήθειες και κόβουν το βραδινό γεύμα.

Φυσικά αυτό είναι κάτι που ανησυχεί, κυρίως τους νέους γονείς οι οποίοι έρχονται για πρώτη φορά αντιμέτωποι με μία τέτοια κατάσταση. Εμείς όμως σας έχουμε τις πολύτιμες συμβουλές μας και σας τις παρουσιάζουμε παρακάτω προκειμένου το παιδί να φάει το γεύμα αυτό.

• Από το απόγευμα κιόλας ρωτήστε το τι θα ήθελε να φάει για βράδυ. Μπορείτε να του προτείνετε δύο επιλογές η μία εκ των οποίων να είναι το αγαπημένο του φαγητό.
• Καλύτερα είναι να του βάλετε μικρή μερίδα στο πιάτο και φροντίστε να τρώτε κι εσείς μαζί του. Τα παιδιά μιμούνται τους μεγάλους, αυτό να το θυμάστε πάντα.
• Αν κάτι δεν του αρέσει, όπως για παράδειγμα λαχανικά, βάλτε τα μέσα στο φαγητό του σε μορφή που δε θα τα δει όπως σε πουρέ λαχανικών και πατάτας.
• Αν εκείνη την ώρα την συνδύασε με το παιχνίδι του, φωνάξτε το στο τραπέζι με ηρεμία κι εξηγήστε του ότι την συγκεκριμένη ώρα κι εσείς δε θα κάνετε τίποτα. Θα φάτε πρώτα και στην συνέχεια θα παίξετε μαζί.

Πηγή: mothersblog.gr