Τετάρτη , 23 Σεπτέμβριος 2020

Γαλοπούλα γεμιστή με κάστανα και βερίκοκα

Υλικά

  • μία γαλοπούλα
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 4 κουταλιές μέλι
  • 1 κιλό μικρές πατάτες
  • 3 κουταλιές μουστάρδα
  • 100 ml ζωμό κότας
  • 150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα

Για τη γέμιση

  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 250 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
  • τα συκωτάκια της γαλοπούλας
  • 500 γραμμάρια κάστανα (βρασμένα και χοντροκομμένα)
  • 20 βερίκοκα ξερά ψιλοκομμένα
  • 4 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
  • 125 γραμμάρια ρύζι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ένα ξύλο κανέλας
  • ένα ποτήρι λευκό κρασί
  • ένα φλιτζάνι ψίχα ψωμιού

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε τον ζωμό και τη μουστάρδα και ανακατεύετε καλά.
Προσθέτετε μέσα σε αυτό το μπολ τις πατάτες αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε και αφήνετε τις πατάτες να περιμένουν.

Για τη γέμιση

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και προσθέτετε τα κρεμμύδια και τον κιμά και τσιγαρίζετε για 10 λεπτά.
  2. Κατόπιν, προσθέτετε τα συκωτάκια της γαλοπούλας, τα κάστανα, τα βερίκοκα ψιλοκομμένα, το κουκουνάρι, το αλάτι, το πιπέρι και το ξύλο κανέλας.
  3. Τα αφήνετε λίγο και τα σβήνετε με ένα ποτήρι λευκό κρασί.
  4. Ρίχνετε ένα ποτήρι ζεστό νερό στην κατσαρόλα και στη συνέχεια προσθέτετε το ρύζι και την ψίχα ψωμιού.
  5. Ανακατεύετε καλά και στη συνέχεια γεμίζετε τη γαλοπούλα.
  6. Την κλείνετε καλά (την ράβετε) έτσι ώστε να μην ανοίξει κατά το ψήσιμο.
  7. Την τοποθετείτε σε ένα ταψί και την περιχύνετε με τα 100 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο και το μέλι.
  8. Πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την τοποθετείτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 165 βαθμούς.
  9. Στην μια ώρα και 45 λεπτά προσθέτετε στο ταψί τις πατάτες μαζί με την μουστάρδα και τον ζωμό που είχε το μπολ και ψήνετε μαζί με την γαλοπούλα για ακόμη 45 λεπτά.
  10. Στα τελευταία 20 λεπτά μπορείτε να ανεβάσετε την θερμοκρασία έτσι ώστε η γαλοπούλα να πάρει χρώμα.
  11. Μόλις είναι έτοιμη, παίρνετε το ζουμί και το βάζετε σε μια μικρή κατσαρόλα και δένετε με το φρέσκο τυρί κρέμα
  12.  Στη συνέχεια το περνάτε από ένα μπλέντερ και περιχύνετε με την σάλτσα που έχει δημιουργηθεί.

Source link