Κυριακή , 4 Ιούνιος 2023

Ο καλύτερος και γρηγορότερος τρόπος να λιώσεις σοκολάτα – Newsbeast

Λίγη ρευστή σοκολάτα κάνει θαύματα σε πράγματα όπως το κέικ, τα μπισκότα ή ακόμα και πάνω σε φρέσκα φρούτα.

Κι ενώ η διαδικασία του λιωσίματος της σοκολάτας είναι μια δουλειά που γίνεται κανονικά αργά, η Susan Westmoreland, διευθύντρια του Good Housekeeping Institute των ΗΠΑ, έχει τον τρόπο να γίνεται στο φτερό.

Πώς; Λιώνοντάς τη στον φούρνο μικροκυμάτων!

Ξεκινάμε, μας λέει, με μια ημίγλυκη ή πικρή σοκολάτα, την οποία κόβουμε σε μικρά κομμάτια και ψιλοκόβουμε κατόπιν με ένα μαχαίρι.

Παίρνουμε μικρά γυάλινα βαζάκια και τα γεμίζουμε με τα ξύσματα σοκολάτας. Και προτείνει διάφανα βαζάκια ώστε να μπορούμε να παρακολουθούμε τη διαδικασία σε πραγματικό χρόνο.

Μόλις ένα λεπτό χρειάζεται για να λιώσει η ψιλοτεμαχισμένη σοκολάτα στον φούρνο μικροκυμάτων (σε υψηλή θερμοκρασία). Δεν είναι ακόμα έτοιμη, μας λέει η Westmoreland.

Την ανακατεύουμε και την ξαναβάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για άλλα 20 δευτερόλεπτα. Και όσες τέτοιες σύντομες περιόδους των 20 δευτερολέπτων χρειαστεί τελικά μέχρι να γίνει λεία, ανακατεύοντας πάντα στο τέλος κάθε κύκλου.

Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε είναι το γεγονός ότι η σοκολάτα συνεχίζει να λιώνει όταν τη βγάλουμε από τον φούρνο. Κι έτσι σταματάμε τη διαδικασία πριν γίνει απόλυτα λεία, ώστε να μην καεί…


Source link