Πέμπτη , 1 Δεκέμβριος 2022

Συνταγή για ανάποδη μηλόπιτα – iefimerida.gr

Αυτή η εύκολη και σύντομη συνταγή για ανάποδη μηλόπιτα θα σας καταπλήξει ευχάριστα.

Ένα κατ’ εξοχήν σπιτικό γλυκό, η μηλόπιτα είναι το ιδανικό συνοδευτικό για ζεστά ροφήματα και το τέλειο έδεσμα για να ικανοποιήσει κανείς τις απογευματινές του γλυκές λιγούρες.

Η αναποδογυριστή μηλόπιτα είναι μια από τις πιο γευστικές εκδοχές του αγαπημένου επιδορπίου, καθώς επιτρέπει στους λαχταριστούς, ζαχαρωμένους χυμούς να ποτίσουν την τραγανή ζύμη, εμπλουτίζοντας τη γεύση της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συγκεκριμένη συνταγή που πήραμε από της ιστοσελίδα xrysesyntages.gr είναι ιδιαίτερα πλούσια σε αρώματα αλλά και σε θρεπτικές ουσίες καθώς συνδυάζει υλικά όπως καρύδια, σταφίδες και κανέλα.

Υλικά συνταγής μηλόπιτας

  • 150 γρ. βούτυρο
  • 5 μήλα
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • ½ φλυτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
  • ½ φλυτζάνι σταφίδες
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλλα
  • Ζάχαρη άχνη

Για τη Ζύμη

  • 4 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 ½ κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση συνταγής για ανάποδη μηλόπιτα

  • Aνάβουμε το φούρνο στους 180° βαθμούς Κελσίου.
  • Αρχικά, καθαρίζουμε τα μήλα από τις φλούδες και τα κουκούτσια τους και τα κόβουμε σε ροδέλες.
  • Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το μισό στο ταψί της κουζίνας μας. Έπειτα, ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο στις ροδέλες μήλου και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη κανέλα. Ανακατεύουμε καλά.
  • Κατόπιν, σκορπίζουμε την βάση του ταψιού το καρύδι και τις σταφίδες.
  • Στρώνουμε τις ροδέλες μήλων με το λιωμένο βούτυρο και τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα.
  • Παράλληλα, χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε τη βανίλια.
  • Τελειώνοντας προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε στη πολύ χαμηλή ταχύτητα.
  • Ρίχνουμε τη ζύμη πάνω από τα μήλα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
  • Τέλος, βγάζουμε τη μηλόπιτα από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει, την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.

Πηγή