Τρίτη , 27 Σεπτέμβριος 2022

Συνταγή για κρεμμυδόπιτα – Λαχταριστή, λιώνει στο στόμα

Μια εύκολη συνταγή για πίτα με πρωταγωνιστή το κρεμμύδι.

Την κρεμμυδόπιτα τη συνατάμε, κυρίως, στην Μύκονο που φτιάχνεται με μια ποικιλία ντόπιων τυριών και θεωρείται από τα πιο χαρακτηριστικά φαγητά του νησιού.

Με μικρές παραλλαγές, από τη μυκονιάτική εκδοχή, η κρεμμυδόπιτα είναι μια εύκολη πίτα, πολύ νόστιμη μιας και τα κρεμμύδια όταν μαγειρεύονται δίνουν πολύ γλυκά αρώματα στον ουρανίσκο μας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την κρεμμυδόπιτα μπορείτε να την «παντρέψετε» με γλυκά λαχανικά, όπως οι κόκκινες πιπεριές και να απολαύσετε ένα νόστιμο αποτέλεσμα. Αυτά τα δύο υλικά ταιριάζουν απόλυτα μεταξύ τους κρατώντας γευστικές ισορροπίες για αυτό η συγκεκριμένη πίτα θα γίνει από τις αγαπημένες σας.

Υλικά για φύλλο πίτας -Η πιο εύκολη συνταγή

  • 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • μισό ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 κούπα νερό
  • αλάτι

Συνταγή για κρεμμυδόπιτα

  • 5 μεγάλα ξερά κρεμμύδια σε ροδέλες
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες
  • 100γρ φέτα
  • 3 μανιτάρια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής για κρεμμυδόπιτα

  • Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης και πλάθουμε πολύ καλά να γίνει ένα ωραίο μαλακό μείγμα.
  • Ανοίγουμε 4 λεπτά φύλλα.
  • Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λάδι και μόλις κάψει προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τα μανιτάρια και ανακατεύουμε πολύ καλά για περίπου 5 λεπτά.
  • Στη συνέχεια κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα, το αλάτι και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε όλο το μείγμα καλά.
  • Σε ένα ταψί βάζουμε ελαιόλαδο, τα δύο φύλλα, τη γέμιση κοιτάζοντας να πάει σε όλα τα σημεία ομοιόμορφα και από πάνω τα άλλα δύο φύλλα. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 35-40 λεπτά.

Μυστικά για κρεμμυδόπιτα

  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη φέτα με ανθότυρο ή με μια μείξη τυριών.
  • Αν σας αρέσει η ποικιλία λαχανικών πείτε «ναι» σε μια κουταλιά γλυκού καλαμποκιού.
  • Αντί για 4 φύλλα μπορείτε να βάλετε δύο από κάτω να τα κάνετε μεγαλύτερα και να καλύψετε τη γέμιση.

Πηγή