Τετάρτη , 26 Φεβρουάριος 2020

Τραγανά στικ καρότου με παρμεζάνα

Υλικά (για 2 άτομα)

  • 2 καρότα
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κ. σ. σκόνη σκόρδου
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 2 κ. σ. γιαούρτι
  • 1 κ. σ. χυμό λεμόνι
  • 1/2 κ. γλ. σκόρδο
  • 1 κ. γλ. πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Κόψτε τις δύο άκρες του καρότου. Κόψτε το καρότο στη μέση και κάθε κομμάτι σε τρία ισομερή επιμέρους κομμάτια (κατά μήκος).
  3. Σε ένα μπολ τοποθετείστε όλα τα υλικά και ρίξτε μέσα τα καρότα. Ανακατέψτε καλά.
  4. Καλύψτε ένα ταψί με ένα κομμάτι λαδόκολλα και τοποθετείστε πάνω τα καρότα.
  5. Ψήστε για 15-20 λεπτά, ανάλογα με το πόσο τραγανά τα θέλετε.
  6. Βγάλτε από το φούρνο και γαρνίρετε με την παρμεζάνα και τον μαϊντανό.

Για τη σάλτσα

  1. Ανακατέψτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε ένα μπολ.
  2. Σερβίρετε τα καρότα ζεστά.

Source link