Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Αρωματικές γαρίδες με δεντρολίβανο

.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }

Υλικά για 2 άτομα

  • 500 γρ. μεγάλες γαρίδες (περίπου 12 γαρίδες), φρέσκες ή κατεψυγμένες, ολόκληρες
  • 6 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο (ή 2 κ.σ. αποξηραμένο δεντρολίβανο)
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γλ. σπόροι κόλιανδρου, σπασμένοι στο γουδί
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 σφηνάκια ούζο
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο + 2 κουτ. σούπας επιπλέον
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })

Εκτέλεση

  1. Σε ένα ρηχό ταψάκι βάζουμε το 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο, τα κλαδάκια του δεντρολίβανου, το μέλι, τον κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι.
  2. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τις ακαθάριστες γαρίδες. Ανακατεύουμε καλά για να καλυφθούν καλά από τα υλικά και τις αφήνουμε να μαριναριστούν για 30 λεπτά στο ψυγείο.
  3. Στη συνέχεια τις σκουπίζουμε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις καθαρίζουμε από το κέλυφος και το κεφάλι.
  4. Τις τυλίγουμε και τις περνάμε ανά δύο σε κάθε κλαράκι δεντρολίβανου.
  5. Αν έχουμε χρησιμοποιήσει αποξηραμένο δεντρολίβανο, περνάμε τις γαρίδες σε ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια κομμένα στη μέση).
  6. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
  7. Τηγανίζουμε τα σουβλάκια γαρίδας για 1 – 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  8. Σβήνουμε με το ούζο, προσθέτουμε το υγρό της μαρινάδας και ανακατεύουμε. Μόλις εξατμιστεί το ούζο αποσύρουμε από τη φωτιά.
  9. Τις σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με σαλάτα.

Source link