Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Ερευνα YouGov: Πίτσα και μακαρόνια η δημοφιλέστερη κουζίνα στον κόσμο

Αδιαμφισβήτητη νικήτρια στη μάχη της δημοφιλέστερης κουζίνας στον κόσμο στέφθηκε η ιταλική, αφού σε έρευνα του YouGov σε 24 χώρες η πλειοψηφία των 25.000 ερωτηθέντων δήλωσε ότι προτιμά πίτσα και σπαγγέτι από άλλα εδέσματα…

Το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων ρώτησε τους συμμετέχοντες τη γνώμη τους για κάθε μια από τις 34 κουζίνες χωρών που δοκίμασαν και τις περισσότερες θετικές γνώμες σε ποσοστό 84% συγκέντρωσε η ιταλική. Αναμενόμενη φυσικά η απάντηση από τους Ιταλούς, 99% των οποίων είπαν ότι τρελαίνονται για τα φαγητά του τόπου τους, ενώ φανατικοί της ιταλικής κουζίνας αποδείχθηκαν επίσης οι Ισπανοί (94%) και οι Γάλλοι (92%).

Τη δεύτερη θέση στην προτίμηση των ερωτηθέντων καταλαμβάνει η κινεζική κουζίνα (μέσος όρος 78%), η οποία κατέγραψε τα υψηλότερα ποσοστά αποδοχής στην Κίνα (ως αναμενόμενο) με 95% , στη Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ (94% και 91% αντίστοιχα) και τα χαμηλότερα στη Σαουδική Αραβία (54%).

H ιαπωνική κουζίνα ήρθε τρίτη στις προτιμήσεις της πλειοψηφίας στη δημοσκόπηση του YouGov (Φωτογραφία αρχείου: Pxhere)

Ακολουθεί η ιαπωνική με μέσο όρο 71% στις 24 χώρες όπου έγινε η δημοσκόπηση. Εκτός από τους Ιάπωνες (94%) λάτρεις του σούσι, του τεπανιγιάκι κι άλλων συνταγών της χώρας των Χρυσανθέμων αποδείχθηκαν οι κάτοικοι της Σιγκαπούρης (94%) και του Χονγκ Κονγκ (93%).

Στη 12 θέση η ελληνική κουζίνα

Όσο για την ελληνική κουζίνα; Αν και δεν κατάφερε να μπει στην πρώτη δεκάδα, παραμένει σταθερή αξία αφού στον πίνακα των προτιμήσεων καταλαμβάνει τη 12η θέση εξασφαλίζοντας τις περισσότερες θετικές γνώμες από τους Σουηδούς (85%), τους Γερμανούς (79%), τους Φινλανδούς (77%) και τους Βρετανούς (74%) και τις λιγότερες από Ιάπωνες, Ταϊλανδούς και Ινδονήσιους (22%, 23% και 27% αντίστοιχα).

Οι Ιάπωνες αποδεικνύονται οι πιο σκληροί στις κρίσεις τους, αφού κατά μέσο όρο μόνον το 39% δήλωσαν ότι τους άρεσαν τα ξένα φαγητά που δοκίμασαν.

Τελευταία στη λίστα έρχεται η περουβιανή κουζίνα με μέσο όρο 32%, μια ανάσα κάτω από τη φινλανδική -αν και αδικείται αφού στην έρευνα μετείχαν Φινλανδοί που ψήφισαν μαζικά (94%) υπέρ της κουζίνας της χώρας τους-.


Πηγή