Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Εύκολη συνταγή για γαλατόπιτα χωρίς φύλλο, μόνο με 5 υλικά

Η γαλατόπιτα είναι ένα παραδοσιακό γλυκό από την Αρκαδία και η συνταγή της έχει ρίζες στην αρχαιότητα.

Η απλότητα της γαλατόπιτας είναι που την έχει καταστήσει τόσο αγαπητή σε κάθε γωνιά της χώρας, ενώ η πλούσια αλλά συνάμα ανάλαφρη γεύση της την έχουν αναδείξει ως ένα από τα πιο δημοφιλή παραδοσιακά εδέσματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας κυριαρχούν ντόπιες εκδοχές της αγαπημένης γαλατόπιτας, ωστόσο η κεντρική ιδέα ενός γλυκού με βάση το γάλα -πρόβειο, αγελαδινό η κατσικίσιο- είναι η ίδια.

Εμείς βρήκαμε στην ιστοσελίδα xrysoskoufaki.gr μία πανεύκολη συνταγή για γαλατόπιτα με μόλις 5 υλικά χωρίς φύλλο που θα σας βοηθήσει να φτιάξετε την πιο νόστιμη και αφράτη κρέμα.

Υλικά για γαλατόπιτα

  • 1,5 λίτρο γάλα
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 βανίλιες
  • 2 κ.σ. βούτυρο

Εύκολη συνταγή για γαλατόπιτα

  • Βάζουμε τα υλικά στην κατσαρόλα και ανακάτευα μέχρι να πήξει.
  • Το βούτυρο το βάζουμε στο τέλος.
  • Στην συνέχεια την βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί 35×30 εκ.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω κάτω μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
  • Σερβίρουμε με άχνη και κανέλα.

Πηγή