Πέμπτη , 10 Ιούλιος 2025

Η λειτουργία του air fryer που πολλοί αγνοούν και κάνει τη ζωή ακόμα πιο εύκολη

Δεν είναι μυστικό ότι μπορούμε να φτιάξουμε σχεδόν τα πάντα με το air fryer, από αυγά και πατάτες μέχρι κοτόπουλο και ψάρια.

Ωστόσο, πολλές φορές παραμελούμε τη λειτουργία απόψυξης, είτε επειδή δεν τη διαθέτει το μοντέλο μας είτε γιατί δεν το χρησιμοποιούμε σωστά. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η απόψυξη ψωμιού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς να ξεπαγώσετε ψωμί στο air fryer

Ανεξάρτητα από το μέγεθος του καλαθιού ή την ισχύ, η απόψυξη ψωμιού, για παράδειγμα, είναι πολύ χρήσιμη καθώς μας επιτρέπει να έχουμε στη διάθεσή μας ψωμί ακόμα και αν ξεχάσουμε να αγοράσουμε ή να φτιάξουμε φρέσκο.

Με μερικά απλά βήματα, το ψωμί από την κατάψυξη θα θυμίζει φρεσκοφουρνισμένο μέσα σε λίγα μόνο λεπτά.

Τι να κάνετε:

  1. Προθερμάνετε το air fryer στους 100°C.
  2. Τοποθετήστε το ψωμί ώστε να κυκλοφορεί σωστά ο αέρας.
  3. Επιλέξτε τη χαμηλή θερμοκρασία στη φριτέζα και ρυθμίστε την για το πολύ 10 λεπτά. Αυτό εξαρτάται από το μέγεθος του ψωμιού.
  4. Ελέγχετε το ψωμί κάθε λίγα λεπτά. Μπορείτε να το τρυπήσετε για να δείτε το εσωτερικό του.
  5. Όσο θα ξεπαγώνει, θα αυξήσετε τη θερμοκρασία χωρίς να υπερβεί τους 180°C.

Γιατί να προτιμήσετε το air fryer και όχι τον φούρνο μικροκυμάτων

Όλοι έχουμε ξεπαγώσει ψωμί σε φούρνο μικροκυμάτων. Γιατί λοιπόν να μην τον προτιμήσουμε; Επειδή, σε αντίθεση με τον φούρνο μικροκυμάτων, το air fryer διατηρεί την υφή του ψωμιού, χωρίς να το κάνει σκληρό ή υπερβολικά υγρό, και το κάνει να μοιάζει φρεσκοψημένο.


Πηγή

Ελέγξτε επίσης

Πού θα βρείτε ιταλική κουζίνα σε ταράτσα κάτω από γυάλινο θόλο

Οι Αθηναίοι ανέκαθεν αγαπούσαν την ιταλική κουζίνα, τους βγάζει, πιθανότατα, κάτι οικείο, κάτι μαμαδίσιο, όπως …

Daily-News.GR