Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Η μαγειρική τεχνική που απογειώνει τις σάλτσες – Newsbeast

Εξαιρετικά απλή και απαραίτητη στη γαλλική κουζίνα, είναι μια γρήγορη τεχνική για το δέσιμο της σάλτσας, ώστε να αποδίδει πηχτά και βελούδινα αποτελέσματα.

Roux τη λένε και χρειάζεται μόλις δύο πράγματα: βούτυρο και αλεύρι. Και στη συνέχεια ενσωματώνεις μέσα της τη σάλτσα που έχεις φτιάξει, ώστε να αποκτήσει μεταξένια υφή.

Η τεχνική απορροφά τα υγρά μέσα από τη σάλτσα, δένοντάς της και χωρίς σβόλους μάλιστα.

Πώς γίνεται; Με ίσες ποσότητες βουτύρου και αλευριού. Λιώνουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα και μόλις λιώσει, ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα, ώστε να πάρουμε έναν ομοιογενή πολτό.

Τότε ρίχνουμε σταδιακά στην κατσαρόλα τη σάλτσα (μικρές ποσότητες κάθε φορά) από το φαγητό μας και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα. Κάθε φορά που ενσωματώνονται τα υλικά και γίνονται ομοιογενή, ρίχνουμε περισσότερη σάλτσα στο μείγμα.

Όταν τελειώσουμε τη διαδικασία, ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το φαγητό μας τη δεμένη και πηχτή αυτή σάλτσα, ανακατεύοντας όλα τα συστατικά σε χαμηλή φωτιά.

Και καταλήγουμε με βελούδινη και φινετσάτη σάλτσα, ό,τι φαγητό κι αν έχουμε στο σκεύος, ακόμα και μαγειρευτά.

Αν στο βούτυρο και το αλεύρι ρίξουμε αντί για τη σάλτσα μας φρέσκο γάλα και τριμμένο τυρί κατόπιν, τότε θα πάρουμε υπέροχες σος λιωμένου τυριού για τα ζυμαρικά μας. Πάντα με μεταξένια υφή…


Source link