Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Κέηκ με λεμόνι, έξτρα μαλακό

Κυκλοφορούν άπειρες συνταγές για λεμονάτο κέηκ, αλλά η παρακάτω ανήκει στον διάσημο Γάλλο σεφ  Pierre Hermé και μάλλον είναι η καλύτερη.

Το μυστικό του Γάλλου σεφ είναι ότι σιροπιάζει το κέηκ του, με ζάχαρη και έξτρα χυμό λεμονιού. Απόλαυση!

Υλικά

  • 3 αυγά
  • 190 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 μεγάλο λεμόνι
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 65 γραμμάρια βούτυρο
  • Για το σιρόπι:
  • 75 γραμμάρια νερό
  • 30 γραμμάρια ζάχαρη
  • Χυμό μισού λεμονιού

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 160 βαθμούς
  • Λιώστε το βούτυρο και αφήστε το να κρυώσει
  • Πλύντε το μεγάλο λεμόνι και βγάλτε το ξύσμα
  • Ανακατέψτε το ξύσμα με τη ζάχαρη (ώστε να την αρωματίσει) σε μπολ
  • Στο ίδιο μπολ προσθέστε τα αυγά, χτυπήστε καλά να ασπρίσουν
  • Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, το μπέικιν και τέλος το βούτυρο -Ανακατέψτε καλά
  • Βουτυρώστε μια φόρμα και αδειάστε το μείγμα
  • Ψήστε για περίπου 1 ώρα, στους 160 βαθμούς, ώσπου το μαχαίρι να βγαίνει στεγνό
  • Ετοιμάστε το σιρόπι: Βάλτε το νερό και τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι να βράζει, για λίγα λεπτά
  • Βγάλτε το από τη φωτιά, προσθέστε τον χυμό λεμονιού, ανακατέψτε
  • Βγάλτε το κέηκ από τη φόρμα και περιχύστε το με το σιρόπι, γενναιόδωρα, παντού
  • Αυτό θα το κάνει έξτρα μαλακό, γλυκό και λεμονάτο
  • Ρίξτε ζάχαρη άχνη από πάνω [προαιρετικά]


Πηγή