Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Κέικ με λεμόνι και μασκαρπόνε

Η πιο φινετσάτη συνταγή για ένα εύκολο κέηκ λεμονιού. Το μυστικό είναι στο τυρί μασκαρπόνε, το οποίο δίνει απαλότητα στο γλυκό σας.

Υλικά

  • 125 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 αυγό + 3 κρόκους αυγού
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια αλεύρι
  • 1/2 πακέτο μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 180 γραμμάρια μασκαρπόνε
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

  • Σε κατσαρολάκι λιώστε το βούτυρο
  • Σε μπολ χτυπήστε τους κρόκους αυγού και την ζάχαρη
  • Προσθέστε σιγά σιγά το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε
  • Προσθέστε το μασκαρπόνε, το λιωμένο βούτυρο, τον χυμό λεμονιού και ανακατέψτε
  • Ντύστε μια φόρμα κέηκ με χαρτί ειδικό, ρίξτε το μείγμα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο (180 βαθμούς) για 50 λεπτά
  • Το κέηκ έχει ψηθεί όταν το μαχαίρι βγαίνει στεγνό

Το τυρί μασκαρπόνε το αγοράζουμε στα σούπερ μάρκετ. Ενδείκνυται για πολλά γλυκά και κέηκ:

Κέηκ λεμονιού με μασκαρπόνε, απόλαυση.


Πηγή