Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Κρουασίνια με πέστο και μοτσαρέλα – Newsbeast


Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 170 γρ. σάλτσα πέστο
  • 150 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Ανοίξτε το ένα φύλλο σφολιάτας και απλώστε το πέστο ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνειά του, αφήνοντας λίγο κενό στις άκρες.
  3. Πασπαλίστε με τη μοτσαρέλα και τοποθετήστε από πάνω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
  4. Κόψτε σε λεπτές ροδέλες και στριφογυρίστε την κάθε μία ξεχωριστά πιάνοντάς τες από τις άκρες.
  5. Τοποθετήστε πάνω σε λαδόκολλα μέσα σε ένα ταψί και αλείψτε με το χτυπημένο αυγό.
  6. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι και ολοκληρώστε με την παρμεζάνα.
  7. Ψήστε για περίπου 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Source link