Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024

Μυρωδάτη κρέμα πορτοκαλιού με 4 υλικά

Αυτή η εύκολη συνταγή για σπιτική κρέμα πορτοκάλι μας ταξιδεύει πίσω στα παιδικά μας χρόνια.

Λίγα γλυκά είναι τόσο ανάρπαστα ανάμεσα σε μικρούς και μεγάλους όσο οι αγαπημένες σπιτικές κρέμες. Κρύα, ζεστή, με κανέλα, με κακάο ή σκέτη, η κρέμα πορτοκάλι με τη βελουδένια υφή είναι αδιαμφησβήτητα ένα γλυκό για όλα τα γούστα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συγκεκριμένη συνταγή που βρήκαμε στην ιστοσελίδα aples.gr είναι ιδιαίτερα απλή στην εκτέλεσή της καθώς αποτελείται από μόλις 4 υλικά. Ένα επιδόρπιο με μοναδική υφή και απλή γεύση που όμως είναι ιδιαίτερα πλούσια σε αρώματα.

Υλικά

  • 600 ml γάλα
  • 100 γραμμάρια κορν φλάουρ
  • 300 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 πορτοκάλια

Εκτέλεση

  • Στύβουμε το 1½ πορτοκάλι και κόβουμε το άλλο μισό σε φέτες.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά το γάλα και τη ζάχαρη να ζεσταθούν ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε, μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα.
  • Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η κρέμα.
  • Μοιράζουμε την κρέμα πορτοκαλιού σε μπολ, και τα αφήνουμε για μια ώρα στο ψυγείο να κρυώσει η κρέμα.
  • Γαρνίρουμε με τις φέτες πορτοκαλιού και σερβίρουμε.

Πηγή