Κυριακή , 5 Μάιος 2024

Νηστίσιμη συνταγή για γαρίδες σαγανάκι

Kαθώς διανύουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα, οι περισσότεροι από εμάς αναζητούμε ευφάνταστες συνταγές για να διανθίσουμε τη διατροφή μας κατά τη διάρκεια της νηστείας.

Μία από τις νοστιμότερες και πιο εύκολες συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε είναι ένα λαχταριστό πιάτο για γαρίδες σαγανάκι. Πρόκειται για ένα πεντανόστιμο και πολύ απλό φαγητό το οποίο είναι έτοιμο στο πι και φι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένας μεζές που αγαπούν οι λα΄τρεις των θαλασσινών, ιδανικός για να «ανοίξει» ένα μεγάλο φαγοπότι και το τέλειο συνοδευτικό για τσίπουρα και ουζάκι. Οι γαρίδες σαγανάκι είναι αναμφισβήτητα ένα πιάτο με άρωμα Ελλάδας που αφυπνίζει μνήμες από καλοκαιρινές διακοπές και τραπέζια με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα.

Συνταγή για γαρίδες, υλικά

  • 20-25 γαρίδες μεσαίου μεγέθους, καθαρισμένες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο με μεγάλα καρέ
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε μεγάλα καρέ
  • 1 πιπεριά κίτρινη, κομμένη σε μεγάλα καρέ
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φετάκια
  • 70 ml ούζο
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 1/4 κ.γ. πάπρικα καυτερή
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Συνταγή για γαρίδες σαγανάκι

    null

  • Σε μια φαρδιά ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας συχνά, για 3-4 λ ή μέχρι να μαραθεί ελαφρώς. Στη συνέχεια προσθέτετε τις πιπεριές και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λ ή μέχρι να ροδίσουν.
  • Ρίχνετε τα σκόρδα, τα σοτάρετε για 1 λ και “σβήνετε” με το ούζο και το κονιάκ. Αφήνετε τα υλικά να εξατμισθεί το αλκοόλ και μόλις πάρουν μια βράση προσθέτετε τις ντομάτες, τις 2 ειδών πάπρικες και αλατοπίπερο.
  • Ανακατεύετε αυξάνετε τη φωτιά σε δυνατή και μαγειρεύετε τα λαχανικά για 2-3 λ για να έχουν μια ελαφρώς τραγανή υφή. Μετά προσθέτετε τις γαρίδες και συνεχίζετε το μαγείρεμα μόνο για 2 λ, γυρίζοντάς τες 1-2 φορές. Σερβίρετε το σαγανάκι σας αμέσως και καλή σας όρεξη!

Πηγή