Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Νηστίσιμη συνταγή για εύκολο κορμό σοκολάτας

Mία νηστίσιμη συνταγή για κορμό σοκολάτας που θα γίνει ανάρπαστη.

Ο κορμός σοκολάτας είναι σίγουρα ένα από τα πλέον δημοφιλή γλυκά στα ελληνικά νοικοκυριά, καθώς μπορείς να το φτιάξεις εύκολα στο πι και φι και να έχεις στην κατάψυξή σου για καιρό ένα λαχταριστό γλυκό σνακ, που θα ικανοποιήσει τις γλυκές σου λιγούρες ανά πάσα στιγμή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σοκολατένια υφή του σε συνδυασμό με το τραγανό μπισκότο απογειώνουν τη γεύση του και προσφέρουν απόλαυση με κάθε μπουκιά.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη συνταγή που βρήκαμε από την ιστοσελίδα του σεφ Δημήτρη Μιχαηλίδη έχει ένα ακόμη αβαντάζ -είναι νηστίσιμη και μπορείτε να την απολαύσετε και τις γιορτινές μέρες.

Υλικά

  • 240 γρ. μαργαρίνη
  • 240 γρ. γάλα αμυγδάλου
  • 240 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. κακάο
  • 160 γρ. κουβερτούρα
  • 450 γρ. μπισκότα νηστίσιμα

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη μαργαρίνη, το γάλα αμυγδάλου, τη ζάχαρη, το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει το μείγμα.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  • Σπάμε τα μπισκότα, τα ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε.
  • Απλώνουμε το μείγμα σε αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα, το τυλίγουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη ή ψυγείο μέχρι να σφίξει.

Δείτε το βίντεο εκτέλεσης της συνταγής:


Πηγή