Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
«Οι καλύτερες ελληνικές συνταγές» δωρεάν στο Apple Books

«Οι καλύτερες ελληνικές συνταγές» δωρεάν στο Apple Books – Newsbeast

Από τότε που θυμάται τον εαυτό της η Εύα Φιλιπποπούλου βρίσκεται μέσα σε μία κουζίνα. Μια συνήθεια που μοιραία μετατράπηκε σε πάθος, το οποίο την οδήγησε πριν από δύο μήνες στην έκδοση του πρώτου της βιβλίου μαγειρικής με τίτλο «Οι καλύτερες ελληνικές συνταγές».

Η μαγειρική ανέκαθεν αποτελούσε την μεγάλη της αγάπη. Στην αρχή ερασιτεχνικά και έπειτα επαγγελματικά, καθώς πλέον διαθέτει και το δικό της site μαγειρικής, το «Dessert Talking», με συνταγές τόσο για αλμυρές όσο και για γλυκές δημιουργίες, η Εύα ασχολήθηκε με αυτήν γιατί η επιλογή της ήταν μονόδρομος, όπως η ίδια μας εξηγεί.

Ως δημοσιογράφος γαστρονομίας και έχοντας εργαστεί για αρκετό καιρό σε site αντίστοιχου περιεχομένου, όπως το sidagi.gr όπου έμαθε πολλά που δεν γνώριζε για τον εαυτό της σε σχέση με την δημιουργική μαγειρική, εδώ και δέκα χρόνια προετοίμαζε το βιβλίο της, το οποίο διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή στο Apple Books στην κατηγορία μαγειρική.

Πρόκειται για μια προσπάθεια που κράτησε αρκετό καιρό με δοκιμές και φωτογραφίσεις από την ίδια -ασχολείται και με την φωτογραφία-, στην οποία συμπεριλαμβάνονται συνολικά 96 δοκιμασμένες συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Η επιλογή έγινε βάσει προσωπικών γεύσεων και γούστου, καθώς πρόκειται για συνταγές που και η ίδια ήθελε να μαγειρέψει και να δοκιμάσει.

Η ελληνική κουζίνα αποτελεί έμπνευση για την Εύα, όπως μας αποκαλύπτει, με τις παραδοσιακές συνταγές να «συναγωνίζονται» σε νοστιμιά τις πιο μοντέρνες προτάσεις της. Από τις αγαπημένες της, που συμπεριλαμβάνονται και στο βιβλίο, το κοτόπουλο με σάλτσα από σόγια σος, καθώς και η παραδοσιακή πορτοκαλόπιτα με σιρόπι και φύλλο.

Όπως φαίνεται και από το βιβλίο, οι ελληνικές πρώτες ύλες αποτελούν την βάση για την δημιουργία των συνταγών της Εύας, οι οποίες διανθίζονται με ξένες μόνο όταν οι γεύσεις και τα υλικά ταιριάζουν μεταξύ τους.

Ακόμη μία έκπληξη, ωστόσο, μας ετοιμάζει η ίδια καθώς σε δύο μήνες περίπου από τώρα θα είναι έτοιμη να εκδώσει και το δεύτερο βιβλίο μαγειρικής στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται 20 λαχταριστές συνταγές ζυμαρικών.


Source link