Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Ο εναλλακτικός τρόπος να φτιάξεις γκουακαμόλε – Newsbeast

Ακόμα και αν δεν αγαπάς τη μεξικανική κουζίνα, το γκουακαμόλε είναι μια λιχουδιά που έχει ξεφύγει από τα στενά όρια του έθνικ φαγητού, καθώς πλέον το συναντάς ακόμα και ως συνοδευτικό στα κοκτέιλ.

Το γκουακαμόλε είναι δροσερό, γευστικό και θρεπτικό και η παραδοσιακή του συνταγή έχει ώριμο αβοκάντο, χυμό λάιμ, κρεμμύδι, ντομάτα, σκόρδο, κάτι καυτερό (πιπεριά jalapeno ή ταμπάσκο), αλάτι, πιπέρι και κόλιαντρο.

Υπάρχουν ωστόσο σεφ που δεν βάζουν καθόλου λάιμ. Σωστή ιεροσυλία είναι για κάποιους αυτό, πόσο μάλλον που το όξινο στοιχείο του λάιμ θεωρείται απαραίτητο για να μαυρίσει πιο αργά το αβοκάντο, το οποίο όσο εκτίθεται στο οξυγόνο τόσο περισσότερο αποκτά αυτή τη σκούρα απόχρωση.

Αυτό λύνεται βέβαια αν το γκουακαμόλε καταναλωθεί επιτόπου. Αυτό μας λέει η αυθεντία στη μεξικανική κουζίνα, Diana Kennedy, που φτιάχνει το γκουακαμόλε με την κλασική συνταγή, χωρίς λάιμ ωστόσο.

Ο σεφ Roberto Santibañez μας λέει πως το μόνο που χρειάζεσαι για να φτιάξεις γκουακαμόλε είναι ένα μικρό κρεμμύδι, λίγο σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και αβοκάντο. Το λάιμ είναι θέμα προτίμησης.

Το δικό του μυστικό έχει να κάνει με το κρεμμύδι. Το μουλιάζει για 10 λεπτά σε κρύο νερό, ώστε να χάσει την έντονη μυρωδιά του.


Source link