Παρασκευή , 18 Ιούλιος 2025

Πίτσα χωρίς αλεύρι: Η εύκολη και υγιεινή συνταγή που έγινε viral

Στην πίτσα δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς. Ακόμη και αν κάποιος προσέχει τη διατροφή του…

Δεν υπάρχει κάτι πιο νόστιμο, χορτατστικό και απολαυστικό από ένα κομμάτι πίτσα. Το τι θα περιέχει η πίτσα είναι θέμα προσωπικής προτίμησης. Και αναλόγως αν προσέχει κανείς και τι θέλει να αποφύγει μπορεί να διαμορφώσει τα υλικά της πίτσας διαμορφώνοντας σε -περίπτωση που το επιθυμεί- μια πιο ελαφριά εκδοχή της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι γίνεται όμως με το ζυμάρι που σε κάθε περίπτωση έχει ένα… βάρος; Το ζυμάρι για την πίτσα -τουλάχιστον όπως την γνωρίζουμε οι περισσότεροι- έχει απαραίτητα αλεύρι. Και αυτό αυτομάτως και εξ’ ορισμού δεν κάνει διαιτητική την πίτσα.

Μια δημιουργός βίντεο προτείνει ωστόσο μια διαφορετική εκδοχή για το ζυμάρι της πίτσας, κάνοντας τη διαφορά. Ουσιαστικά προτείνει αντί για αλεύρι να χρησιμοποιούμε βρώμη.

Η συνταγή έχει κάνει ήδη το χαμό της…

Υλικά για πίτσα χωρίς αλεύρι

  • 1 μεγάλο φλιτζάνι βρώμη (150γρ.)
  • 1 αυγό
  • μια πρέζα αλάτι
  • 1/4 φλιτζανιού νερό ( ή λίγο παραπάνω, ανάλογα με το μέγεθος του φλιτζανιού της βρώμης)
  • σάλτσα ντομάτας και τυρί

Εκτέλεση συνταγής για πίτσα χωρίς αλεύρι

  • Βάλτε τη βρώμη, το αυγό, το νερό και το αλάτι στο μπλέντερ
  • Χτυπήστε μέχρι να έχετε ένα παχύρρευστο και ελαφρώς κολλώδες μείγμα.
  • Λαδώστε ένα ταψί και ρίξτε το μείγμα
  • Ανοίξτε προσεκτικά τη ζύμη της πίτσας
  • Ψήνουμε το ζυμάρι μας στους 180 βαθμούς για 10 με 15 λεπτά μέχρι να σφίξει η βάση της πίτσας μας.
  • Βγάλτε από το φούρνο το ζυμάρι, προσθέστε τη σάλτσα και το τυρί
  • Ξαναψήστε για μέχρι να λιώσει το τυρί
  • Φάτε την αμέσως!

Πηγή

Ελέγξτε επίσης

Το τρικ για να επιλέξετε το πιο γλυκό καρπούζι -Ετσι δεν θα κάνετε ποτέ λάθος επιλογή

Η επιλογή του καρπουζιού είναι μία πολύ σημαντική υπόθεση που δεν θα έπρεπε να γίνεται …

Daily-News.GR