Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Παγωτίνια γιαουρτιού με 3 υλικά -Το τέλειο σπιτικό κέρασμα

Δεν χωράει αμφιβολία πως ένας είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του καλοκαιρινού τραπεζιού, τα αγαπημένα όλων παγωτίνια!

Τις πιο ζεστές μέρες του χρόνου, μετά από ένα σπιτικό γεύμα, όλη η οικογένεια περιμένει με ανυπομονησία να έρθει στο τραπέζι η κούτα με τα παγωτίνια.

Σήμα κατατεθέν των θερινών διακοπών, τα μίνι παγωτά είναι η δροσερή λιχουδιά στην οποία κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί, και αποτελούν πλέον μία άτυπη «παράδοση» στα καλοκαιρινά τραπέζια και κατεξοχήν κέρασμα στις ταβέρνες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, με αυτή την πανεύκολη συνταγή που βρήκαμε μπορείτε να εκπλήξετε τους συγγενείς και τους φίλους σας, αντικαθιστώντας την κούτα του ζαχαροπλαστείου με μια πιατέλα από πεντανόστιμα, σπιτικά παγωτίνια.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη συνταγή αποτελεί μια πιο light εκδοχή του αγαπημένου γλυκού, καθώς έχει ως βάση το γιαούρτι.

Υλικά

  • 400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι της επιλογής σας
  • 1 κουταλιά σούπας φυστικοβούτυρο
  • 300 γρ. κουβερτούρα
  • 20 γρ. ηλιέλαιο
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι και τις σταγόνες κουβερτούρας (προαιρετικά) και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Γεμίζουμε τα μικρά πλαστικά ποτηράκια μιας χρήσης, 130 μλ. το καθένα, περίπου τα 3/4 με το μείγμα που φτιάξαμε.
  • Σε κάθε ένα ποτηράκι θα βάλουμε από ένα ξυλάκι και θα πιέσουμε από το κέντρο μέχρι τον πάτο του ποτηριού.
  • Χτυπάμε λίγο τα ποτηράκια πάνω στον πάγκο και τα βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 3-4 ώρες, να παγώσουν καλά!
  • Σε μπεν μαρί ρίχνουμε την κουβερτούρα μαζί με το ηλιέλαιο, τη λιώνουμε πολύ καλά και τη ρίχνουμε σε ένα χαμηλό ποτήρι.
  • Βγάζουμε ένα ένα τα παγωτίνια από την κατάψυξη και αφού τα ξεφορμάρουμε τα βουτάμε μέσα στην κουβερτούρα.
  • Κρατάμε στον αέρα για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να παγώσει η κουβερτούρα και τα τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα.

Δείτε το βίντεο εκτέλεσης της συνταγής:


Πηγή