Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Παγωτό λεμόνι

.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }

Υλικά για 6 άτομα

  • 1/2 λίτρο γάλα
  • 1/2 λίτρο νερό
  • 1 μεγάλο ολόκληρο λεμόνι
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό σαλέπι
  • χυμός από 4 λεμόνια
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })

Εκτέλεση

  1. Πλένετε το 1 λεμόνι, το κόβετε στη μέση για να βγάλετε τα κουκούτσια του, το κόβετε σε κομμάτια και το πολτοποιείτε στο μπλέντερ.
  2. Σε ένα μπολ βάζετε τη ζάχαρη και το πολτοποιημένο λεμόνι, ανακατεύετε καλά, μετά προσθέτετε το νερό, το γάλα, το σαλέπι και τον χυμό των λεμονιών και τα χτυπάτε με το μίξερ καλά.
  3. Αφήνετε το μείγμα στην κατάψυξη.  Κάθε μία ώρα το βγάζετε από την κατάψυξη και το ξαναχτυπάτε για 2 λεπτά (αυτό το κάνετε 4- 5 φορές κάθε μία ώρα).
  4. Το αφήνετε όλη νύχτα στην κατάψυξη και είναι έτοιμο να το απολαύσετε.

Source link