Ενας γευστικός τρόπος για να συνοδεύσετε τα κρέατα των γιορτών, χωρίς να πέσετε στις κλασικές ψητές ή τηγανητές πατάτες.
Υλικά
- 500 γραμμάρια κολοκύθα κόκκινη
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 2 μεσαίες πατάτες
- 1,5 κουταλιά ελαιόλαδο
- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
- Γάλα χλιαρό, όσο πάρει
Εκτέλεση
- Κόψτε την κολοκύθα και τις πατάτες σε κύβους
- Βάλτε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίστε τα όλα μαζί, για 3-4 λεπτά
- Σβήστε με το κρασί, ανακατέψτε για λίγο, αλάτι και πιπέρι
- Ρίξτε μισό ποτήρι νερό και αφήστε να βράσει για 10-15 λεπτά -Ισως λίγο νερό ακόμη
- Οταν φύγουν εντελώς τα υγρά και βράσει, με μίξερ χειρός κάντε τον πουρέ
- Μέσα στην κατσαρόλα προσθέστε το βούτυρο και χλιαρό γάλα, όσο πάρει, κάντε έναν χυλωμένο, βαρύ πουρέ
Πηγή