Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Πουρές κολοκύθας, γιορτινός

Ενας γευστικός τρόπος για να συνοδεύσετε τα κρέατα των γιορτών, χωρίς να πέσετε στις κλασικές ψητές ή τηγανητές πατάτες.

Υλικά

  • 500 γραμμάρια κολοκύθα κόκκινη
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 μεσαίες πατάτες
  • 1,5 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • Γάλα χλιαρό, όσο πάρει

Εκτέλεση

  • Κόψτε την κολοκύθα και τις πατάτες σε κύβους
  • Βάλτε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίστε τα όλα μαζί, για 3-4 λεπτά
  • Σβήστε με το κρασί, ανακατέψτε για λίγο, αλάτι και πιπέρι
  • Ρίξτε μισό ποτήρι νερό και αφήστε να βράσει για 10-15 λεπτά -Ισως λίγο νερό ακόμη
  • Οταν φύγουν εντελώς τα υγρά και βράσει, με μίξερ χειρός κάντε τον πουρέ
  • Μέσα στην κατσαρόλα προσθέστε το βούτυρο και χλιαρό γάλα, όσο πάρει, κάντε έναν χυλωμένο, βαρύ πουρέ


Πηγή