Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Πώς θα κόψετε κρεμμύδια χωρίς να κλάψετε -Το απλό κόλπο με το χαρτί κουζίνας [βίντεο]

Πώς θα γίνει να μην κλαίτε κάθε φορά που καθαρίζετε κρεμμύδια; Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας.

Αναμφίβολα, θα σας έχει τύχει να καθαρίζετε κρεμμύδια για το φαγητό και να τσούζουν τα μάτια σας ή να μην μπορείτε να συγκρατήσετε τα δάκρυά σας, με τους γύρω σας να πιστεύουν πως έχετε συγκινηθεί με κάτι. Έχει συμβεί σε όλους μας και είναι ενοχλητικό, ειδικά όταν ξεχαστείς και πας να τρίψεις τα μάτια σου χωρίς πρώτα να τα ξεπλύνεις από το καθάρισμα του κρεμμυδιού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πανεύκολο και ανέξοδο κόλπο για το κόψιμο των κρεμμυδιών

Τώρα όμως, μια Αυστραλή γυναίκα, με το όνομα Σιλό, δημοσίευσε στο Facebook, το δικό της κόλπο για να αποτρέψει τη… συγκίνηση. Βάζει ένα κομμάτι βρεγμένο χαρτί κουζίνας δίπλα στο κρεμμύδι όταν το κόβει. Αυτό λειτουργεί επειδή η χημική ουσία απορροφάται από το χαρτί κουζίνας και όχι από τα μάτια σας.

Βάλτε ένα κομμάτι βρεγμένου χαρτιού κουζίνας δίπλα στο ξύλο κοπής και δε θα ρίξετε ούτε δάκρυ κόβοντας τα κρεμμύδια
Βάλτε ένα κομμάτι βρεγμένου χαρτιού κουζίνας δίπλα στο ξύλο κοπής και δε θα ρίξετε ούτε δάκρυ κόβοντας τα κρεμμύδια

«Στοίχημα ότι δεν το ήξερες αυτό» έγραψε η Σιλό. «Ο λόγος για τον οποίο κλαίτε όταν κόβετε κρεμμύδια είναι επειδή η χημική ουσία στο κρεμμύδι έλκεται από την πλησιέστερη πηγή νερού, που συνήθως είναι τα μάτια. Αυτή είναι όμως μια συμβουλή που μπορείς να χρησιμοποιήσεις».

Τρελάθηκαν οι χρήστες των social – Τι άλλες ιδέες πρότειναν

Πάνω από 10.000 άτομα που είδαν το απλό κόλπο της εντυπωσιάστηκαν και είπαν ότι δεν γνώριζαν ποιος ήταν ο λόγος για τον οποίο κλαίμε όταν καθαρίζουμε κρεμμύδια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Χαίρομαι που ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλος είσαι, μπορείς ακόμα να μάθεις νέα πράγματα. Σίγουρα θα το κάνω αυτό. Ευχαριστώ» σχολίασε κάποιος. «Ναι, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι αυτό βοήθησε πολύ« έγραψε ένας άλλος.

Άλλοι πάλι, διατύπωσαν τις δικές τους ιδέες για το πώς σταματούν οι ίδιοι να κλαίνε όταν καθαρίζουν κρεμμύδια. «Αφήστε το νερό στο νεροχύτη να τρέξει όταν κόβετε κρεμμύδια» πρότεινε ένας χρήστης με έναν άλλο να λέει τη δική του πρόταση: «Βάλτε τα κρεμμύδια στο ψυγείο πριν τα κόψετε. Κι αυτό βοηθάει».


Πηγή