Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Πώς να γίνεις καλύτερος στη μαγειρική σε 3 κινήσεις

Τώρα με τον κορονοϊό η κουζίνα έχει πάρει φωτιά, μιας και δεν υπάρχουν και πολλά δημιουργικά να κάνεις μέσα σε ένα σπίτι.

Μόνο που το χάρισμα της μαγειρικής δεν το έχουμε δυστυχώς όλοι. Και εδώ μπαίνει στην ιστορία μας η Mollie Katzen, που λέει ότι «οι σεφ και οι εστιάτορες θα εξοργιστούν μαζί μου αν πετύχω, αλλά πραγματικά πιστεύω πως όλοι μπορούν να γίνουν οικιακοί μάγειρες».

Η διάσημη και πολυβραβευμένη αμερικανή σεφ και συγγραφέας 12 τσελεμεντέδων έχει πουλήσει πάνω από 6 εκατ. βιβλία, ξέρει λοιπόν καλά τι λέει.

Αυτές είναι οι 3 συμβουλές της για να γίνει κάποιος αστέρι στην κουζίνα.

Νο 1: «Δεσμεύσου στη μαγειρική». «Η σχέση μας με τη μαγειρική είναι σαν τη σχέση μας με την ευτυχία», λέει η Mollie. Χρειάζεται δέσμευση, αλλά και χαρά στην όλη διαδικασία, ώστε να αγαπήσεις πραγματικά τη μαγειρική και να μην την κάνεις αγγαρεία.

Νο 2: «Βρες τον δικό σου χρόνο για την κουζίνα». «Όταν αγαπάμε κάτι, είτε άνθρωπο είτε δραστηριότητα, εκφράζουμε αυτή την αγάπη μας κάνοντας χώρο γι’ αυτό στις ζωές μας. Και αυτό που προσφέρουμε σε αυτή την αγάπη είναι ο χρόνος μας», τονίζει.

Νο 3: «Συσχετίσου συναισθηματικά με την κουζίνα σου»: Για σωστό δεσμό κάνει εδώ λόγο η Mollie. «Είναι πραγματικά σημαντικό να δεθείς με την κουζίνα σου και να την αποδεχθείς γι’ αυτό που είναι. Υπάρχει η δομή του χώρου σου και υπάρχει και το πνεύμα του χώρου σου».

Αν ακολουθήσουμε αυτά τα βήματα, μας λέει η Mollie Katzen, θα γίνουμε αυτομάτως καλύτεροι στη μαγειρική. Γιατί δεν είναι οι πρακτικές συμβουλές που σε κάνουν καλύτερο, αλλά ο τρόπος που βλέπεις την όλη διαδικασία…


Source link