Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Πώς να παραμείνουν τα λαχανικά πράσινα και τραγανά σε κάθε πιάτο – Newsbeast

Τα λαχανικά τα αγαπούν οι περισσότεροι και όλοι τους θέλουν να τα βλέπουν στα πιάτα όχι μόνο νόστιμα, αλλά και ευπαρουσίαστα.

Μόνο που τα ζαρζαβατικά, ειδικά τα πιο ευαίσθητα πράσινα, αποδεικνύονται δύστροπα στο να κρατήσουν χρώμα, σύσταση και γεύση.

Αυτά λύνει το λεγόμενο «μπλανσάρισμα» των λαχανικών, μια τεχνική που ξεκινά από το ζεμάτισμα και καταλήγει στον πάγο.

Έτσι θα παραμείνουν και εύγευστα, αλλά και όμορφα στο μάτι. Μπλανσάρω σημαίνει ζεματίζω τα λαχανικά για σύντομο χρονικό διάστημα και τα ρίχνω απευθείας από την κατσαρόλα σε ένα μπολ με παγωμένο νερό, σταματώντας ουσιαστικά το περαιτέρω μαγείρεμά τους. Ώστε να διατηρήσουν τη φόρμα τους.

Το μπλανσάρισμα είναι σχεδόν απαραίτητο για όλα τα πράσινα λαχανικά (φασολάκια, κολοκυθάκια, μπρόκολο, σπανάκι, αρακάς) και επιθυμητό σε κουνουπίδια και καρότα.

Γεμίζουμε λοιπόν μια μεγάλη κατσαρόλα με πολύ νερό και το αφήνουμε να βράσει. Το αλάτισμά του είναι ένα σημείο διαμάχης μεταξύ των σεφ και κάτι που έχει να κάνει τελικά με τις προτιμήσεις του καθενός.

Όταν βράσει καλά το νερό, ρίχνουμε τα λαχανικά και τα αφήνουμε να μαλακώσουν όπως τα προτιμούμε. Τα αφαιρούμε με μια διάτρητη κουτάλα και τα βυθίζουμε σε νερό με πάγο.

Τα σουρώνουμε κατόπιν και τα στεγνώνουμε καλά. Θα παραμείνουν τραγικά και καταπράσινα, διατηρώντας όλες τις βιταμίνες και τη γεύση τους…


Source link