Η γρανίτα αποτελούσε ανέκαθεν μια δροσιστική και εξαιρετικά απλή λύση για να καταπολεμήσουμε τη ζέστη το καλοκαίρι.
Η… εφεύρεση εξ Σικελίας, από τις αγαπημένες των παιδιών τα καλοκαίρια, αποτελεί μια πραγματική ανάσα δροσιάς και μπορεί να καταναλωθεί είτε ως απεριτίφ είτε ως επιδόρπιο.
Το σημαντικότερο; Για να τη φτιάξει κανείς είναι πολύ απλό. Το μόνο που θες είναι φρούτα, φυσικά υλικά και… κατάψυξη.
Το chefsimon παρέθεσε τρεις εύκολες και γευστικές συνταγές για γρανίτες:
Γρανίτα μάνγκο
Τροπική γεύση από την πρώτη κιόλας κουταλιά. Ιδανική για ένα παγωμένο διάλειμμα, που είναι ταυτόχρονα λαχταριστό και δροσιστικό, με υπέροχο ηλιοκίτρινο χρώμα και ελαφριά υφή.
Γρανίτα βατόμουρο-μέντα
Ένα εξαιρετικά δροσιστικό δίδυμο που θα σας χτυπήσει απευθείας στον ουρανίσκο. Ελαφριά και ξεδιψαστική, είναι ιδανική για το τέλος ενός γεύματος ή για ένα καλοκαιρινό απόγευμα κάτω από τον ήλιο.
Γρανίτα καρπούζι
Ελαφριά, φρουτώδης και ξεδιψαστική, ιδανική για να δροσιστείτε στις πιο ζεστές μέρες. Τέλεια για να ολοκληρώσετε απαλά ένα γεύμα ή για να απολαύσετε ένα παγωμένο διάλειμμα οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
Πηγή