Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Συνταγή για θεϊκή πορτοκαλόπιτα χωρίς φύλλο -Αφράτη και σιροπιαστή, θα ξετρελαθείς | GASTRONOMIE

Μια συνταγή για ένα λαχταριστό γλυκό είναι πάντα ευπρόσδεκτη.

Έχουμε αδυναμία στα γλυκά, καθώς είναι πεντανόστιμα και μας δίνουν την απόλαυση που χρειαζόμαστε. Η πορτοκαλόπιτα είναι ένα από τα πιο γευστικά γλυκά ταψιού.

Μάλιστα, γίνεται και χωρίς φύλλο και μοιάζει με αφράτο κέικ πορτοκαλιού, που μπορούμε να απολαύσουμε με τον απογευματικό καφέ μας. Η συνταγή της είναι εύκολη και γρήγορη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υλικά συνταγής για πορτοκαλόπιτα

Για το μείγμα

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες
  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • 3 πορτοκάλια
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 280 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για το σιρόπι

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 240 ml φλυτζάνι νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 φέτα πορτοκαλιού

Εκτέλεση συνταγής για πορτοκαλόπιτα

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, την ζάχαρη, το μέλι, την κανέλα και την φέτα πορτοκαλιού και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 5 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Πλένουμε πολύ καλά τα πορτοκάλια. Ξεφλουδίζουμε τα δύο και τρίβουμε το τρίτο στον τρίφτη (κρατάμε το ξύσμα για αργότερα).
  • Τα κόβουμε σε κομμάτια αφαιρώντας τα κουκούτσια. Τα τοποθετούμε σε ένα μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.
  • Σε ένα μίξερ ανακατεύουμε καλά τη ζάχαρη με τα αυγά. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα πορτοκαλιού, την βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι. Ρίχνουμε στο μείγμα τα πολτοποιημένα πορτοκάλια.
  • Τοποθετούμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 45 λεπτά.
  • Κόβουμε την πορτοκαλόπιτά σε κομμάτια και ραντίζουμε όσο είναι ζεστή με το σιρόπι.

Πηγή