Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Συνταγή για κέικ καρότου με επικάλυψη, χωρίς μίξερ

Το κέικ καρότου πρόκειται για μία ξενόφερτη συνταγή, η οποία έχει πλέον γίνει ανάρπαστη και στην Ελλάδα.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό στα ελληνικά νοικοκυριά, το γνωστό carrot cake απέκτησε πρωταγωνιστικό ρόλο στους πρωινούς και απογευματινούς καφέδες.

Πρόκειται για ένα γλυκό κέρασμα που εγγυημένα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας με την πλούσια και συνάμα ανάλαφρη γεύση του, που δεν λιγώνει και διατηρεί τις ιδανικές ισορροπίες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παρασκευή του κέικ καρότου είναι πανεύκολη, πόσω μάλλον με αυτή την πανεύκολη συνταγή που προτείνει ο σεφ Πάνος Παπαδάκης, για την οποία δεν θα χρειαστείτε ούτε μίξερ.

Yλικά

Για το κέικ:

  • 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 4 μεσαία αυγά
  • 250 γρ. ηλιέλαιο
  • 170 γρ. τριμμένο καρότο
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 2 βανιλίνες
  • 60 γρ. σταφίδες
  • 80 γρ. τριμμένο καρύδι
  • 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
  • 1/2 κτγ κανέλα

Για την επικάλυψη:

  • 250 γρ. λευκή κουβερτούρα
  • 25 γρ. ηλιέλαιο
  • Τριμμένο καρύδι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε 4 μεσαία αυγά με 300 γρ. ζάχαρη για 1 λεπτό
  • Προσθέτουμε 250 γρ. ηλιέλαιο, 60 γρ. σταφίδες, 80 γρ. καρύδια, 170 γρ. τριμμένο καρότο, 1 κτγ μπέικεν, 1/2 κτγ κανέλα, 2 βανιλίνες και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε το μείγμα
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και αναμιγνύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί
  • Παίρνουμε μια αποσπώμενη φόρμα 26 εκ. και αφού την αλευροβουτυρώσουμε πολύ καλά ρίχνουμε το μείγμα
  • Ψήνουμε στις αντιστάσεις στη δεύτερη σκάλα από κάτω προς τα πάνω σε προθερμασμένο φούρνο για 50-60 λεπτά στους 180 βαθμούς
  • Mόλις ψηθεί, το αφήνουμε να κρυώσει και, αφού κρυώσει, ή σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε 250 γρ. λευκή κουβερτούρα μαζί με 25 γρ. ηλιέλαιο
  • Ξεφορμάρουμε το κέικ, το αναποδογυρίζουμε και ρίχνουμε από πάνω να πάει σε όλη την επιφάνεια
  • Πασπαλίζουμε γύρω γύρω τριμμένο καρύδι και το βάζουμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί περίπου μια ώρα, εξαρτάται από το ψυγείο σας

Δείτε το βίντεο εκτέλεσης της συνταγής:


Πηγή