Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Συνταγή για μπισκότα πτι φουρ -Το πιο νόστιμο βούτημα για τον καφέ σου

Αν λατρεύεις να απολαμβάνεις λαχταριστά μπισκοτάκια, σου έχουμε την τέλεια συνταγή.

Όλα τα μπισκότα είναι υπέροχα. Τα πτι φουρ, όμως, τα έχουμε συνδέσει με καφέ και βούτημα. Παραδοσιακό και τόσο νόστιμο!

Αν έχεις βαρεθεί του εμπορίου, σου βρήκαμε την τέλεια συνταγή για σπιτικά, χειροποίητα μπισκότα, που γίνονται εύκολα και γρήγορα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υλικά συνταγής για πτι φουρ

  • 350 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 220 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3 αυγά
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 550 γρ. αλεύρι γοχ

Για τη γέμιση

  • Μαρμελαδα βερίκοκο

Για την επικάλυψη

  • Σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
  • Καρύδα

Εκτέλεση συνταγής για πτι φουρ

  • Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και χτυπάμε καλά να αφρατέψει. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και το αλάτι και τα χτυπάμε για 10 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα να γίνουν κρέμα.
  • Προσθέτουμε τη βανίλια και χτυπάμε. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε λίγο λίγο στο μείγμα ανακατεύοντας με μια μαρίζ μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
  • Βάζουμε λίγο λίγο το μίγμα σε κορνέ με μύτη αστέρι και αραδιάζουμε μπισκότα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί αφήνοντας κάποιο περιθώριο μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν.
  • Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 15 λεπτά. Βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως. Μόλις κρυώσουν παίρνουμε ένα μπισκότο, βάζουμε μαρμελάδα και κλείνουμε με ένα άλλο.
  • Τα βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα και μετά στη καρύδα αν θέλουμε ή τρούφα και τα αφήνουμε σε σχάρα να στεγνώσουν.

Πηγή