Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Συνταγή για μπουγάτσα με 5 υλικά -Πανεύκολη και κρεμώδης, λιώνει στο στόμα | GASTRONOMIE

Λατρεύουμε τις παραδοσιακές πίτες όσο τίποτα άλλο και ευτυχώς υπάρχουν πολλές και εύκολες συνταγές.

Μια από τις αγαπημένες μας είναι η μπουγάτσα, με κρέμα, τραγανό φύλλο και ζάχαρη και κανέλα από πάνω. Είναι η πιο ωραία γλυκιά πίτα που μπορούμε να απολαύσουμε.

Και μπορεί να φαίνεται δύσκολη, ωστόσο, υπάρχουν εύκολες και γρήγορες παραλλαγές. Βρήκαμε μια εύκολη συνταγή για μπουγάτσα με 5 υλικά με το αποτέλεσμα να είναι θεϊκό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υλικά συνταγής για μπουγάτσα

  • 1 συσκευασία φύλλο κρούστας
  • 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουτί από το ζαχαρούχο νερό
  • 250 γρ. βούτυρο
  • Ζάχαρη άχνη-κανέλα (για το πασπάλισμα)

Εκτέλεση συνταγής για μπουγάτσα

  • Λιώνουμε το βούτυρο και αλείφουμε το ταψί.
  • Στρώνουμε τα μισά φύλλα ελαφρώς τσαλακωμένα και βάζουμε από πάνω το μισό βούτυρο.
  • Μετά τα άλλα μισά φύλλα και το υπόλοιπο μισό βούτυρο και ψήνουμε στον αέρα για 20 λεπτά.
  • Το βγάζουμε και ρίχνουμε το μείγμα με το ζαχαρούχο και το νερό αφού τα έχουμε ανακατέψει.
  • Ξαναψήνουμε για άλλα 20 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Πασπαλίζουμε από πάνω με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Πηγή