Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Συνταγή για νηστίσιμους λαχανοντολμάδες με πλούσια αρώματα

Μια συνταγή που δεν χρειάζεται συστάσεις. Ένα πιάτο ζεστό και χουχουλιάρικο, ιδανικό για τις κρύες μέρες του χειμώνα που μας έρχονται.

Οι λαχανοντολμάδες είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά φαγητά -ένα κυρίως γεύμα που έχει αποτελέσει μια σταθερή επιλογή σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό κατά καιρούς. Τα κυριακάτικα τραπέζια μας σίγουρα δεν θα ήταν τα ίδια χωρίς την πλούσια γεύση και τα μεθυστικά αρώματα του νόστιμου πιάτου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καθώς εν όψει των γιορτών για πολλούς έχει ξεκινήσει η περίοδος της νηστείας, εμείς ψάξαμε και βρήκαμε στην ιστοσελίδα xrysessyntages.gr την πιο λαχταριστή νηστίσιμη συνταγή για λαχανοντολμάδες. Είναι σημαντικό το λάχανο που θα διαλέξετε να είναι αρκετά μεγάλο, ώστε να μπορέσετε να πάρετε φύλλα πλατιά και καθαρά για να τυλίξετε τους ντολμάδες. 

Yλικά συνταγής για λαχανοντολμάδες νηστίσιμους

  • 1 λάχανο
  • 1 κουπα λάδι
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
  • Λίγο μαϊντανο
  • Λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 1 1/2 κούπας ρύζι καρολίνα
  • 3 πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες
  • 3 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
  • αλάτι, πιπέρι

Συνταγή: Ντολμάδες νηστίσιμοι

  • Παίρνω το λάχανο το χαράζω γύρω γύρω από το κοτσάνι και το βάζω σε νερό να πάρει βράση με το κοτσάνι προς τα κάτω. Αφαιρώ τα φύλλα και τα αφήνω να κρυώσουν! Βάζω το λάδι στη φωτιά και σοτάρω τα κρεμμύδια τα καρότα .
  • Προσθέτω τις ντομάτες και τα υπόλοιπα υλικά αφήνω λίγο να σωταριστούν και προσθέτω το ρύζι να γυαλίσει.
  • Παίρνω ένα φύλλο λάχανου κόβωντας τα χοντρά μέρη βάζω από μια κουταλιά ρύζι και τυλίγω. Τους βάζω σε πλατιά κατσαρόλα, αφού έχω στρώσει στον πάτο μερικά από τα πιο σκληρά φύλλα του λάχανου.
  • Προσθέτω νερό μέχρι το ύψος των ντολμαδων καλύπτω μ’ ένα πιάτο σκεπάζω και σιγοβράζω ώσπου να μείνουν με ελάχιστο ζουμάκι. Αν χρειαστεί προσθέτω λίγο νερό μέχρι να γίνουν οι ντολμάδες.

Πηγή