Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

Συνταγή για νόστιμο και αρωματικό σπανακόρυζο

Μετά το καλοκαίρι αναζητούμε πιο ελαφρές συνταγές για λίγη αποτοξίνωση και επαναφορά σε φόρμα μετά τις όποιες ατασθαλίες του καλοκαιριού.

Κλασικό φαγητό το σπανακόρυζο με φανατικούς αλλά και φανατικούς πολέμιους, φτιάχνεται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους για κάθε γούστο και προτίμηση.

Πρόκειται για ένα πιάτο θρεπτικό και χορταστικό και, με την κατάλληλη συνταγή, αποκτά μοναδικά πλούσια γεύση και μυρωδάτα αρώματα. Μπορείτε να το συνδυάσετε με πολλά λαχανικά και μυρωδικά, να προσθέσετε φρέσκα κρεμμυδάκια και φυσικά μπόλικο λεμόνι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εμείς βρήκαμε μία συνταγή του σεφ Τάσου Αντωνίου για σπανακόρυζο με ντομάτα το οποίο είναι σίγουρο πως θα σας συναρπάσει. Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο στην αρχή και ολοκληρώστε το πιάτο σας με λίγο ωμό ελαιόλαδο στο τέλος του μαγειρέματος για να πάρετε όλες του τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά.

Υλικά για σπανακόρυζο

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 3/4 φλ. ρύζι νυχάκι
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 1 μεγάλο λεμόνι χυμός
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα.
  • Προσθέτουμε το σπανάκι στην κατσαρόλα. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά να πέσει ο όγκος του.
  • Όταν δούμε ότι το σπανάκι μαραθεί, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τη ντομάτα και το ρύζι. Ανακατεύουμε, να λαδωθεί καλά. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό, τόσο ώστε να μην κολλήσει το σπανάκι στον πάτο. Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και βράζουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
  • Πασπαλίζουμε το σπανακόρυζο με τον ψιλοκομμένο άνηθο.
  • Στύβουμε το λεμόνι, και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε ωμό ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε το σπανακόρυζο ζεστό ή χλιαρό.

Δείτε το βίντεο εκτέλεσης της συνταγής:


Πηγή