Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Συνταγή για ριζότο κολοκύθας με παρμεζάνα -Ιδιαίτερο και λαχταριστό πιάτο για το γιορτινό τραπέζι | GASTRONOMIE

Λατρεύουμε το ιταλικό φαγητό και θέλουμε να το απολαμβάνουμε πιο συχνά ακόμη και στο σπίτι μας.

Το ριζότο είναι ένα από τα γνήσια, ιταλικά πιάτα. Είναι λαχταριστό, με πλούσια γεύση και μοναδικό άρωμα ενώ τα εκλεκτά υλικά το κάνουν ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα παγκοσμίως.

Αν φέτος θέλεις να δώσεις μια διαφορετική νότα στο γιορτινό τραπέζι, μπορείς να σερβίρεις ένα ιδιαίτερο πιάτο όπως είναι το ριζότο κολοκύθας. Είναι ένα πιάτο αχνιστό, cozy και λαχταριστό που δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υλικά

  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3/4 φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο
  • 1/2 φλιτζάνι ροζέ κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι πουρέ κολοκύθας
  • 2/3 φλιτζάνι παρμεζάνα
  • 1/4 κ.γ. καυτερό πιπέρι
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο

Εκτέλεση

  • Σε ένα κατσαρολάκι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρεις τα κρεμμύδια, μέχρι να καραμελώσουν, για 5-7 λεπτά.
  • Προσθέτεις το ρύζι και το αφήνεις να βράσει, ανακατεύοντας συχνά.
  • Περιχύνεις με το κρασί, ανακατεύεις και αφήνεις το ρύζι να απορροφήσει το κρασί για 7 λεπτά.
  • Συνεχίζεις να ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα, προσθέτοντας κάθε 5 λεπτά από ένα φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου.
  • Αποσύρεις την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτεις τον πουρέ κολοκύθας, το πιπέρι και την παρμεζάνα.
  • Ανακατεύεις καλά, μέχρι το τυρί να λιώσει και να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Αλατοπιπερώνεις.

Πηγή