Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Τάρτα κολοκύθας με τζίντζερ – Newsbeast


Υλικά

  • 420 γρ. πουρέ κολοκύθας
  • 3 μεγάλοι κρόκοι αβγών
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 100 γρ. γλυκό συμπυκνωμένο γάλα
  • 1 κ. γλ. κανέλα τριμμένη
  • 1/2 κ. γλ. τζίντζερ τριμμένο
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 κ. γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1/8 κ. γλ. κινέζικη σκόνη 5 μπαχαρικών
  • 1 κρούστα τάρτας άψητη

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετήστε τον πουρέ κολοκύθας και χτυπήστε τον με τους κρόκους αβγού και το αβγό μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέστε το συμπυκνωμένο γάλα, την κανέλα, το τζίντερ, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, το μείγμα 5 μπαχαρικών και ανακατέψτε απαλά μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  4. Τοποθετήστε την κρούστα τάρτας σε ένα ταψί και γεμίστε με το μείγμα κολοκύθας.
  5. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
  6. Μειώστε την θερμοκρασία στους 175 βαθμούς και ψήστε για ακόμη 30- 40 λεπτά.

Source link