Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Ταρτάκια με αποξηραμένα σύκα, μπέικον και μπλε τυρί

.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }

Υλικά για 3 άτομα

  • 3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 6 αποξηραμένα σύκα ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1/3 φλιτζάνι τριμμένο μπλε τυρί
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 φύλλο σφολιάτας
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αποξηραμένα σύκα μαζί με 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και 2 κουταλιές της σούπας μέλι ανακατεύετε και αφήνετε για 1 ώρα τα σύκα στο ζεστό νερό να μουλιάσουν μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Στη συνέχεια στραγγίξτε τα και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια.
  3. Ζεστάνετε το φούρνο στους 190° C. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το μπέικον ψιλοκομμένο, τα αποξηραμένα, το μέλι, δεντρολίβανο και το μπλε τυρί.
  4. Ανοίξτε το φύλλο σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Κόβετε το φύλλο σε 3 πλατιές λωρίδες. Κόψτε ανά τέσσερα τετράγωνα κάθε λωρίδα για να βγουν 12 στο σύνολο.
  5. Στη συνέχεια αλείψτε με λιωμένο βούτυρο μια φόρμα για μάφινς και βάζετε σε φορμάκι από 1 τετράγωνο φύλλο σφολιάτα.
  6. Συνεχίστε με τα υπόλοιπα και γεμίστε τη σφολιάτα μ 1 ή 1 ½ κουταλιά της σούπας από τη γέμιση.
  7. Ψήστε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν για 5 λεπτάκια. Γαρνίρετε αν θέλετε με λίγο δεντρολίβανο.

Source link