Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Το κόλπο της Μάρθα Στιούαρτ για τέλειο σάντουιτς με λαχταριστό λιωμένο τυρί | GASTRONOMIE

Η Μάρθα Στιούαρτ είναι μία από τις πιο διάσημες και πετυχημένες σεφ, σε ολόκληρο τον κόσμο και κάθε συνταγή, κάθε κόλπο που μαθαίνουμε από εκείνη έχει την αξία του.

Εκτός από συνταγές, πολλές φορές έχει μοιραστεί και διάφορα μικρά κόλπα που μπορεί να κάνουν τη διαφορά, ακόμα και στα πιο απλά φαγητά, όπως τα σάντουιτς.

Πώς μπορείτε να φτιάξετε το τέλειο σάντουιτς, με το πιο απολαυστικό λιωμένο τυρί; Δείτε παρακάτω.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 2 φέτες ψωμί
  • ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ή μαγιονέζα
  • Μουστάρδα Dijon (προαιρετικά)
  • Φέτες τυρί
  • Συν ό,τι θέλετε να βάλετε μέσα, όπως: μπέικον, προσούτο, σαρδέλες, τόνος, μήλο, κόκκινο κρεμμύδι, αχλάδι, αβοκάντο, τουρσί, ντομάτες, ρόκα, κόλιανδρος, βασιλικός, πιπεριές, κτλ.

Οδηγίες:

Τοποθετήστε το ψωμί στον πάγκο της κουζίνας και απλώστε στις εξωτερικές πλευρές και των δύο φετών, είτε βούτυρο, είτε μαγιονέζα, φροντίζοντας να καλύψετε τις επιφάνειες. Στη συνέχεια απλώστε και στο εσωτερικό τους είτε βούτυρο, είτε μουστάρδα. Βάλτε πάνω στη μια φέτα ψωμί 2 φέτες τυρί και ένα συνδυασμό από την αγαπημένη σας γέμιση. Έπειτα βάλτε από πάνω τη δεύτερη φέτα ψωμί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προθερμάνετε ένα τηγάνι από χυτοσίδηρο σε μέτρια φωτιά και βάλτε μέσα το σάντουιτς. Μόλις το τυρί αρχίσει να λιώνει και το ψωμί από κάτω να γίνεται χρυσοκάστανο, γυρίστε το. Αποφύγετε το πάτημα με τη σπάτουλα για να ισιώσει. Ψήστε το μέχρι να λιώσει πλήρως το τυρί και η άλλη πλευρά να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.

Σύμφωνα με τη Μάρθα Στιούαρτ, «η μαγιονέζα έχει υποτίθεται λιγότερες θερμίδες, είναι πολύ νόστιμη και το ψωμί δεν καίγεται». Όσο για το βούτυρο, η μικρή ποσότητα που βάζει στο εσωτερικό του ψωμιού πριν προσθέσει τα υπόλοιπα συστατικά, δίνει μια απαλότητα στο λιωμένο τυρί και κάνει το εσωτερικό του σάντουιτς με το λιωμένο τυρί πολύ πιο απαλό, ανεξάρτητα από το ψωμί που θα επιλέξετε.

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr


Πηγή