Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με γλάσο -Μια συνταγή για μικρούς και μεγάλους

Μία νόστιμη συνταγή για χριστουγεννιάτικα μπισκότα που θα γίνουν ανάρπαστα!

Τα Χριστούγεννα είναι μία ανάσα μακριά και όλα τα νοικοκυριά αρχίζουν σιγά σιγά τις προετοιμασίες για τις γιορτές.

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή τα πλούσια γεύματα και τα οικογενειακά δείπνα έχουν τον πρώτο λόγο, ενώ τα γλυκά εδέσματα μονοπωλούν το ενδιαφέρον μας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέσα στο εορταστικό αυτό κλίμα, έχουμε την ευκαιρία να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, γύρω από ένα τραπέζι, ένα ζεστό τζάκι ή αξιοποιώντας τον ελύθερο χρόνο που προσφέρουν οι διακοπές για να κάνουμε ευχάριστες δραστηριότητες με τους φίλους και την οικογένειά μας.

Μία από τις διαχρονικά αγαπημένες χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες για γονείς και παιδιά δεν είναι άλλη από η παρασκευή γλυκών λιχουδιών και συγκεκριμένα χριστουγεννιάτικων μπισκότων. Για εσάς η διαδικασία θα γίνει πιο ευχάριστη αν μαγειρέψετε με τα παιδιά σας, ενώ εκείνα τρελαίνονται να κόβουν τα μπισκότα σε σχέδια και να τα διακοσμούν περίτεχνα.

Αυτή η συνταγή που βρήκαμε στην ιστοσελίδα xrysessyntages.gr είναι απλή και υπόσχεται να συναρπάσει μικρούς και μεγάλους!

Υλικά

  • 250γρ ζάχαρη
  • 100μλ βραστό νερό
  • 100γρ βούτυρο
  • 1 κουτ.γλ κανέλα
  • 1/2 κουτ.γλ γαρύφαλλο
  • 1 κουτ.γλ τζιντζερ
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κουτ.γλ σόδα
  • 1-2 κουτ.σουπας μέλι
  • 1 αυγό
  • 400 – 450 γρ αλεύρι

Γλάσο

  • 1 ασπράδι
  • 200γρ ζάχαρη άχνη
  • Μισό κουταλάκι χυμό λεμόνι

Εκτέλεση

  • Χτυπαμε με το μίξερ περίπου 7 λεπτά να αστρατεψει.
  • Πρώτα ετοιμάζουμε τα μπαχαρικά, τα βάζουμε σε ένα μπολ και ανακατευουμε με την σόδα . Αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα τηγάνι λιώνουμε την ζάχαρη να γίνει καραμέλα . Ρίχνουμε προσεκτικά καυτό νερό και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη Μετά βάζουμε το βούτυρο .
  • Στη συνέχεια ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα μίγμα μπαχαρικών και μέλι. Θα φουσκώσει πολύ το μίγμα αλλά μετά θα πέσει.
  • Όταν θα κρυώσει λίγο Πρέπει να είναι χλιαρό το μίγμα ρίχνουμε ένα αυγό και στο τέλος αλεύρι. Θα βγει μαλάκια ζύμη να κολλάει λίγο στα χέρια. Την βάζουμε στην σακούλα και αφήνουμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα. Διατηρείται μέχρι ένα μήνα στο ψυγείο.
  • Ανοίγουμε φύλλο και με κουπατ κάνουμε διαφορετικά σχήματα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 8 λεπτά.

Πηγή