Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Αυτή είναι η πιο εύκολη συνταγή για σπιτικά ζυμαρικά

Αυτή είναι η πιο εύκολη συνταγή για σπιτικά ζυμαρικά

Τα υλικά είναι απλά: Αλεύρι και αυγά. Και η αναλογία είναι ως εξής: Για κάθε 100 γρ σκληρό αλεύρι αντιστοιχεί 1 αυγό.

Εκτέλεση:

Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και στο κέντρο σπάμε όσα αυγά χρειαζόμαστε. Τα ανακατεύουμε σιγά σιγά και όταν γίνει μια ενιαία ζύμη αρχίζουμε να τη δουλεύουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια. Όταν νιώσουμε ότι η ζύμη δεν κολλάει στα χέρια μας την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και την αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για μια ώρα.

Στη συνέχεια την χωρίζουμε σε 3 κομμάτια και με τον πλάστη την ανοίγουμε όσο πιο λεπτή μπορούμε. Σε περίπτωση που δεν έχουμε μηχανή που να κόβει ζυμαρικά χρησιμοποιούμε τον κόφτη της πίτσας και κόβουμε τη ζύμη σε ό,τι σχήμα και πάχος θέλουμε.

Τα μακαρόνια μας είναι έτοιμα για την κατσαρόλα! Και μην ξεχνάτε, τα φρέσκα ζυμαρικά θέλουν το πολύ 5 λεπτά βράσιμο και πρέπει μόλις τα σουρώσουμε να τα ρίξουμε γρήγορα στη σάλτσα. Αλλιώς μπορεί να κολλήσουν και να πάει χαμένος ο κόπος μας!

Πηγή: mothersblog.gr