Κυριακή , 27 Απρίλιος 2025
Μπεκρή μεζέ

Μπεκρή μεζέ

Υλικά
500γρ χοιρινό κρέας κομμένο σε μπουκίτσες
½ φλιτζ. Κόκκινο κρασί
1 μεγάλο κρεμμύδι πολτοποιημένο
1 κόκκινη πιπεριά

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
2 κουταλάκια του γλυκού πελτέ ντομάτας
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το κρέας. Μόλις ροδίσει από όλες τις πλευρές προσθέτουμε και το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τον πελτέ, την πιπεριά κομμένη σε κυβάκια, αλάτι, πιπέρι , ρίγανη και 1 ποτήρι νερό. Σιγοβράζουμε για 1 ώρα περίπου και αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό έτσι ώστε να μαλακώσει αρκετά το κρέας μας και να δέσει η σάλτσα.

Ελέγξτε επίσης

Συνταγή για τα πιο νόστιμα λαδερά φασολάκια -Το πιο συχνό λάθος που χαλάει τη γεύση τους

Τα λαδερά φαγητά και δη, τα φασολάκια είναι ένα πιάτο που όλοι έχουν συνδέσει με …

Daily-News.GR