Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024
Καλαμαράκια με πέστο βασιλικού

Καλαμαράκια με πέστο βασιλικού

Το πέστο βασιλικού ταιριάζει πάρα πολύ στα καλαμαράκια, χαρίζοντας τους γεύση και άρωμα. Συνοδεύστε το πιάτο με ρύζι, σπαγγέτι ή λεπτοκομμένες τηγανιτές πατάτες.

Υλικά

  • 600γρ. καλαμαράκια σε ροδέλες
  • Για το πέστο
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού φυλλαράκια βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 3 κουτ. σούπας κουκουνάρι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • φλιτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι ψιλοτριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πρώτα ετοιμάζετε το πέστο. Βάζετε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, το ξίδι, το σκόρδο, 3 κουταλιές νερό και τα χτυπάτε.

Βήμα 2

Προσθέτετε τα φύλλα βασιλικού, το κεφαλοτύρι, το κουκουνάρι αλάτι, πιπέρι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Βήμα 3

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζετε τις ροδέλες των καλαμαριών. Προσθέτετε λίγο νερό και μαγειρεύετε για 10 λεπτά. Αδειάζετε το πέστο στο τηγάνι, ανακατεύετε και σερβίρετε.

Πηγή: olivemagazine.gr