Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Κοτόπουλο με κριθαράκι

Κοτόπουλο με κριθαράκι

Νόστιμο και ελαφρύ με υπέροχη γεύση

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 1/2 κιλό κριθαράκι χοντρό
  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3 κοφτές κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε και καθαρίζετε το κοτόπουλο και το κόβετε σε μερίδες.
  2. Το βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτετε 1 λίτρο ζεστό νερό, τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο με λίγο νερό και αλατοπιπερώνετε.
  3. Βάζετε το κοτόπουλο στο φούρνο να ψηθεί για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά στον αέρα στους 200 βαθμούς μαζί με το ζωμό της κατσαρόλας.
  4. Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο, ρίχνετε στο ταψί το κριθαράκι με το ανάλογο ζεστό νερό υπολογίζοντας και το νερό, που υπάρχει στο ταψί, 2 1/2 – 3 φλιτζάνια του τσαγιού νερό για κάθε 1 φλιτζάνι του τσαγιού κριθαράκι.
  5. Μόλις απορροφηθεί το νερό και έχει μαλακώσει το κριθαράκι, βγάζετε το κοτόπουλο από το φούρνο.
  6. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ίσως χρειασθεί να προσθέσετε λίγο ακόμη ζεστό νερό.

 

 

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr