Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024
Κοτόπουλο ταντούρι με πατάτες στο φούρνο

Κοτόπουλο ταντούρι με πατάτες στο φούρνο

Η κλασική ινδική συνταγή

Υλικά για 4-6 άτομα

– 1 ολόκληρο κοτόπουλο χωρίς πέτσα (1.600 γραμμάρια)
– 1 ½ κουταλιά της σούπας πολτός σκόρδου
– 2 κουταλιές της σούπας τζίντζερ φρέσκο τριμμένο
– ¾ του φλιτζανιού (χυμό λεμόνι και γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά)
– 1 κουταλιά της σούπας από : garam masala, κόλιανδρο, κύμινο, σπόρους μάραθου, αποξηραμένα φύλλα fenugreek (προαιρετικά)
– ¾ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο τσίλι σε σκόνη
– ⅛ κουταλιά του γλυκού ταντούρι σε σκόνη
– ¼ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
– 750 γραμμάρια πατάτες
– Αλάτι
– Πιπέρι
– Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο μπολ. Κάντε μερικές βαθιές χαρακιές στο στήθος του κοτόπουλου και αφήστε στην άκρη.

2.
Σε ένα μπλέντερ ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα απαλό και λείο μείγμα.

3. Ρίξτε το μείγμα της μαρινάδας πάνω από το κοτόπουλο ανακατεύοντας καλά να καλυφθεί ολόκληρο το κοτόπουλο από τη μαρινάδα. Καλύψτε με μια πλαστική μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή ακόμα καλύτερα για μια νύχτα.

4. Στη συνέχεια προθερμάνετε το φούρνο στους 220° C. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το βάζετε σε ένα ταψί αλειμμένο με ελαιόλαδο. Στη συνέχεια απλώστε τριγύρω από το κοτόπουλο τις πατάτες κομμένες σε κύβους, ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

5. Απλώστε την περίσσια μαρινάδα του μπολ πάνω από το κοτόπουλο, καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και βάζετε για ψήσιμο για τουλάχιστον 1 ώρα.

6. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο, αλείψτε το κοτόπουλο μια φορά με το ζουμί του και συνεχίστε το ψήσιμο για ακόμα 20 με 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά.

sidagi.gr