Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Κουνέλι κατσιατόρε με παπαρδέλες

Κουνέλι κατσιατόρε με παπαρδέλες

Υλικά για 2-4 άτομα

– 400 γραμμάρια παπαρδέλες

– 900 γραμμάρια κουνέλι κομμένο σε μερίδες

– 2 κουταλιές αλεύρι

– αλάτι και πιπέρι

– 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

– 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

– 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

– 1 μεγάλο ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

– 300 ml λευκό κρασί

– 800 γραμμάρια ντοματίνια κομμένα στη μέση

– 20 μεγάλες πράσινες ελιές

– 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Πανάρετε το κουνέλι στο αλεύρι. Ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, ρηχό τηγάνι και ροδίστε το κουνέλι σε 3 παρτίδες, προσθέτοντας άλλη μια κουταλιά της σούπας λάδι για κάθε παρτίδα. Όταν πάρει χρώμα το κουνέλι απ΄ όλες τις πλευρές, αφήστε να στραγγίξει το περίσσιο λάδι σε μια πιατέλα με χαρτί κουζίνας.
  2. Στη συνέχεια ρίχνετε στο τηγάνι τα κρεμμύδια μαζί με το σκόρδο και το υπόλοιπο λάδι και μαγειρεύετε σε σιγανή εστία για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέστε το μαϊντανό ψιλοκομμένο και ρίχνετε πίσω στο τηγάνι το κουνέλι μαζί με το κρασί. Μαγειρεύετε σε σιγανή εστία και προσθέστε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.
  3. Κλείστε το καπάκι και μαγειρεύετε για 40 λεπτά μέχρι το κουνέλι να μαλακώσει. Κατά διαστήματα συμπληρώνετε με νερό αν χρειαστεί. Όταν το κουνέλι μαλακώσει ρίχνετε τις ελιές καθαρισμένες και μαγειρεύετε για ακόμα 5 – 10 λεπτά. Πασπαλίστε με λίγο ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
  4. Δέκα λεπτά πριν σερβίρετε το κουνέλι, βράζετε σε αλατισμένο νερό τις παπαρδέλες για 8 – 9 λεπτά σε δυνατή εστία και κρατήστε σε ζεστό μέρος.
  5. Στη συνέχεια πασπαλίστε το κουνέλι με ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι, στη συνέχεια, σκορπίζουν με το υπόλοιπο μαϊντανό για να εξυπηρετήσει. Σερβίρετε με τις παπαρδέλες.