Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024
Κουνέλι με γλυκόξινη σάλτσα και σταφίδες

Κουνέλι με γλυκόξινη σάλτσα και σταφίδες

Πρωτότυπο και μυρωδάτο πιάτο

Υλικά για 2-4 άτομα

– 1 κουνέλι περίπου 700 γραμμάρια κομμένο σε μερίδες
– 75 γραμμάρια (½ φλιτζάνι) αλεύρι
– 60 ml (¼ φλιτζανιού) ελαιόλαδο
– 1 καρότο, ψιλοκομμένο
– 1 σέλινο, ψιλοκομμένο
– 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
– 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
– 20 γραμμάρια βούτυρο
– 150 γραμμάρια προσούτο, ψιλοκομμένο
– 5 σπόρους από μαύρο πιπέρι
– 3 κλωναράκια θυμάρι
– 1 κουταλιά της σούπας λευκή ζάχαρη
– 60 ml (¼ φλιτζάνι) ξίδι από λευκό κρασί
– ¼ φλιτζάνι ξανθές σταφίδες
– 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένα βύσσινα
– 40 γραμμάρια (¼ φλιτζάνι) κουκουνάρια καβουρδισμένα
– 25 γραμμάρια (¼ φλιτζάνι) καρύδια, ψημένα και ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

1. Σε επιφάνεια κοπής αλατοπιπερώστε τις μερίδες από το κουνέλι. Ρίχνετε το αλεύρι σε ένα μπολ και πανάρετε το κουνέλι τινάζοντας το πολύ καλά. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Μαγειρεύετε το κουνέλι γυρίζοντας το συχνά για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο με μια τρυπητή κουτάλα.

2. Μειώστε την εστία στο μέτριο και ρίχνετε στο τηγάνι το καρότο, το σέλινο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το βούτυρο και μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 5 λεπτά. Προσθέστε προσούτο, πιπέρι και θυμάρι, και μαγειρέψτε για ένα λεπτό ακόμα.

3. Επιστρέψτε το κουνέλι στο τηγάνι και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύδι και το νερό των 500 ml. Αφήνετε να σιγοβράσει σε χαμηλή εστία με κλειστό καπάκι για 45 λεπτά ή μέχρι το κουνέλι να μαλακώσει.

4. Προσθέστε τις σταφίδες, κεράσια, καρύδια και μαγειρέψτε ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 5 λεπτά. Πασπαλίστε με το καβουρδισμένο κουκουνάρι και σερβίρετε.

sidagi.gr